Houtversnipperaar draadloos bestuurd

Afstandsbesturing voor houtversnipperaar

Grondzeven, sterrenzeven en versnipperaars ofwel chippers winnen de laatste jaren aan populariteit door de groeiende vraag naar biomassa. Een alternatieve brandstof voor bijvoorbeeld energiecentrales. De machine opereert doorgaans stationair en wordt door een tweede machine gevuld. Een afstandsbediening is hier een prijsgunstige en efficiënte aanvulling.

Vertalingen: English Germany France

Afstandsbediening voor busnetwerken

De chipper bestaat uit een invoer (lopende band) die de takken in de hakselaar voert waarna ze middels een afvoerband gestort worden. De machine wordt gevuld met behulp van een shovel of een hydraulische kraan. Ook in deze tak van machinebouw is de besturingstechniek grotendeels overgegaan op een busnetwerk waarbij CANopen de meest gangbare is voor mobiele toepassingen.

Tyro Fieldbus

De ontvanger is voorzien van het unieke universele Tyro Fieldbus concept. Dit concept maakt de afstandsbediening geschikt voor bijna alle gangbare industriële busnetwerken. Het draadloze systeem is een ‘slave’, zoals vele componenten, van de ‘master’ ⇒ de hoofdbesturing.

Functionaliteit remote control

Met de afstandsbediening zijn tal van functies te bedienen. Denk hierbij aan draairichting en snelheid van de aan- en afvoerband. Daarnaast is de hakselaar – evenals de gehele machine – op afstand aan- en uit te zetten.

Versnipperaars tuin- en parkbeheer

Deze praktijksituatie gaat uit van een zware chipper om (rest)hout te versnipperen tot biomassa. Naast deze zware machines zijn er ook verschillende kleinere machines voor tuin- en parkbeheer uitgevoerd met een afstandsbediening. Bijvoorbeeld om de lospijp mee te draaien, te neigen of de pijpuitlaat te verstellen.

Altijd compatible met uw besturing

Wat voor communicatie protocol u ook gebruikt, Tyro Remotes is uw partner voor een betrouwbaar radiografisch besturingssysteem. Of u nu potentiaal vrije relaiscontacten, power MOSFETs, RS 232/485, CANopen, Profibus, Profinet, CC-Link, Modbus, DeviceNet, Sercos, Compnet of ETherNet/ip wenst, het kan allemaal!