Wildhekken plaatsen met een afstandsbediening

Wildhekken zijn een goede en veel gebruikte manier om jonge planten en gewassen in de bosbouw en landbouw te beschermen. Het plaatsen van wildhekken voorkomt dat wilde dieren zoals herten, wilde zwijnen en hazen op kwetsbare plekken komen, zonder ze pijn te doen.

QSB (Quad Solutions Bogner) heeft een speciale machine ontwikkeld die het plaatsen en afbreken van wildhekken economischer en duurzamer maakt. Gemiddeld wordt een wildhek 10 jaar gebruikt, waarna het vaak wordt weggegooid. Dit komt door technisch verkeerde plaatsing en/of economische redenen. De levensduur van de hekken kan aanzienlijk worden verlengd als ze correct worden geplaatst. Dit maakt tevens een correcte demontage mogelijk, zodat hergebruik van de afrastering mogelijk wordt.

De afrasteringswikkelaar van QSB is bevestigd aan een ATV. Zij gebruiken ATV’s omdat deze gemakkelijk door het meest ruwe terrein kunnen worden gemanoeuvreerd en omdat de compactheid ervoor zorgt dat het bos niet wordt beschadigd. Om de wikkelaar te bedienen heeft QSB gekozen voor een Tyro Fornax 2S, bosbouw afstandsbediening inclusief een Scorpius 2S ontvanger.

Veelzijdige afstandsbediening

Deze toepassing is een mooi bewijs van de veelzijdigheid van de Tyro Remotes Fornax 2S afstandsbediening en Scorpius 2S ontvanger. Beide zijn IP68 geclassificeerd om 100% waterdicht te zijn, een must-have functie voor ruw buitengebruik. De afstandsbediening is altijd binnen handbereik, dankzij de ‘hands-free’ heup- of borstbevestiging. Een andere zeer gewaardeerde functie is de mate waarin deze te configureren is.

De Fornax 2S kan worden geconfigureerd met maximaal drie aangepaste knoppen + de standaard aan/uit schakelaar. Met keuzes variërend van toggle switches en drukknoppen tot potentiometers. De configuratie is aan u.

QSB koos voor een indeling met twee knoppen. Eén schakelaar om de motor van de ATV op afstand te starten/stoppen en een andere schakelaar om de lier te bedienen.

Bekijk de afrasteringswikkelaar in actie

Video:

Slideshow:

Meer informatie over onze oplossingen?

U laat ons uw toepassing weten, wij zorgen voor de juiste oplossing. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een offerte aan.

© copyright photo / video materials QSB (Quad Solutions Bogner)