Geavanceerde afstandsbediening aardappel inschuurlijn

De verschillende aardappelverwerkende fabrieken produceren het hele jaar door. Ondanks dat de aardappeloogst in september/oktober plaatsvindt, beschikken deze fabrieken het gehele jaar over verse aardappelen. Slimme bewaartechnieken, waarbij de aardappel onder ideale temperatuurs-omstandigheden bewaard blijft, maken dit mogelijk.

Proces aardappel inschuurlijn

Naast de versheid van de aardappelen, is het minimaliseren van beschadigingen enorm belangrijk. Het inschuurproces, dat na het rooien plaastvindt, is hierbij een essentiële schakel. De aardappelen worden vanaf het land in de stortbak gelost en vervolgens door een transportband naar de zogeheten boxenvuller vervoerd. De boxenvuller is de laatste schakel uit de reeks. De boxenvuller en ‘vult’ de loods.

Meerdere machines aangestuurd met één afstandsbediening

Met behulp van de unieke getimede uitgangen op de radiografische Tyro Cetus afstandsbediening bedient men de diverse machines van de inschuurlijn na elkaar met een kleine vertraging. Eerst start men de stortbunker, dan de transportband en vervolgens de boxenvuller. Dankzij deze geavanceerde technieken blijft de vulling van de transportbanden optimaal. En dat komt de kwaliteit van de aardappel ten goede, want een goede bandvulling minimaliseert productbeschadiging.

Aansturen met 2 snelheden

De Cetus 24F afstandsbediening bedient daarnaast nog 10 hydraulische functies waarvan enkele met 2 snelheden (doordrukfunctie dankzij DCMS® systeem (Double Click Membrane Switch®)).