De Tyro Repeater bedwingt de hoogste bergen

Radio repeater

In de Zwitserse Alpen worden berghellingen, daar waar gevaar dreigt van verschuivingen en lawines, afgezekerd met lawineondersteuningen. Om deze aan te brengen moet men met de nodige machines hoog de berg op. Hierbij worden dieselaggregaten ingezet.

Vertalingen: English Germany France

Aggregaat op afstand in- en uitschakelen

Deze aggregaten worden met een Tyro afstandsbediening aan- en uitgezet om ze niet onnodig te laten draaien. Hiermee draagt de bouwonderneming er zorg voor om de kosten en de milieubelasting voor de omgeving laag te houden.

Op afstand besturen over de bergtop heen

De grote uitdaging zit hem in de bergen. Het komt voor dat het radiografische signaal over een bergtop moet, of dat de werkafstand van aggregaat tot de werkploeg simpelweg te groot is. Steeds het aggregaat verplaatsen is geen optie. Deze wordt namelijk met een helikopter vervoerd en verplaatsen zou enorme kosten met zich meebrengen. Een eenvoudige kostenreducerende oplossing is het plaatsen van een tussenstation, in de vorm van de compacte Tyro Radio Repeater. Deze verdubbelt het signaalbereik, waardoor men vlot verder kan met de zware werkzaamheden.

Slimme stroomvoorziening van de Tyro Radio Repeater

De Tyro Radio Repeater kan overal geplaatst worden, doordat hij op een slimme manier van stroom kan worden voorzien. Een kleine oplaadbare accu met zonnecellen is voldoende om de energiezuinige Tyro Radio Repeater moeiteloos dag in dag uit te laten werken. U heeft er geen omkijken naar.

Repeater versus GSM

De Tyro Radio Repeater werkt heel eenvoudig: hij vangt het signaal van de zender aan de ene kant van de berg op en geeft dit door aan de ontvanger aan de andere kant van de berg. Dit gaat met een zeer snelle reactietijd van 0,07 seconde. Een LED gaat branden op het systeem als het signaal is verwerkt. Dit geeft u extra zekerheid dat het gegeven commando wordt uitgevoerd. Bovendien is er geen vertraging van het signaal, zoals bij GSM oplossingen het geval is. Als er in deze contreien al GMS bereik voor handen is.

Meer Tyro Radio Repeaters voor nog meer bereik

De Tyro afstandsbediening, in combinatie met de Tyro Radio Repeater, is zodoende de ideale oplossing voor het verzenden van radiosignalen in situaties waarin de zender en ontvanger niet direct met elkaar kunnen communiceren vanwege obstakels of grote afstanden. Er kunnen zelfs meerdere Tyro Radio Repeaters achter elkaar ingezet worden om de reikwijdte van het gehele afstandbesturingssysteem nog verder te vergroten.