Afstandsbediening voor hijsbalk met hydraulische borgpennen [video]

De mogelijkheden met onze afstandsbedieningen zijn enorm. Het is daarom leuk om foto’s of video’s van klanten terug te krijgen of om eens een project van dichtbij te kunnen bekijken. Wij mochten meekijken bij een toepassing van onze afstandsbediening in combinatie met een hijsbalk.

Hydraulisch aangedreven borgpennen

ontvanger-hydrauliekVos Hydraulics uit Nederland werkt samen met Euro Rigging aan een hijsmechanisme wat gebruikt wordt op zee bij de installatie van windmolens. Deze windmolens hebben voor de bevestiging onderin een grote metalen montagering die door middel van de hijsbalk op zijn plek gehezen wordt. De hijsbalk is precies in de juiste afmeting om de ring op te kunnen pakken aan z’n “flaporen”.

Aan de hand van twee hydraulisch aangedreven borgpennen wordt de ring aan deze flaporen vastgezet. De borgpennen worden middels de draadloze Corvus bediening aangestuurd via een hydraulische pomp. De hijsbalk is voorzien van een grote installatiekast waarin de hydraulische pomp, 2x 12 V accu’s zitten en natuurlijk de radiografische Pavo ontvanger. De antenne is met een verlengkabel buiten de montagekast bevestigd zodat men optimaal bereik blijft houden. Bekijk hieronder de video om een beter beeld te krijgen:

Bidirectionele afstandsbediening

Doordat men werkt vanaf het schip, zal het mogelijk niet altijd goed duidelijk zijn of de borgpinnen inderdaad in- of uitgeschoven zijn. De Corvus afstandsbediening stuurt niet alleen opdrachten naar de ontvanger toe, maar ontvangt ook de bevestiging terug dat de borgpennen inderdaad in of uit zijn.