Rioolreiniging met industriële afstandsbediening

afstandsbediening rioolreiniging

Riolering verstopt? Heel vervelend, én je zult altijd zien dat dit net buiten kantooruren gebeurt. Gelukkig zijn er professionele reinigingsbedrijven die 24/7 adequate hulp bieden. De speciale rioolreinigingsmachines zijn uitgebreid met een industrieel draadloos besturingssysteem van Tyro Remotes. De hedendaagse rioolreinigingsmachine bestaat in de meeste gevallen uit een kleine dieselmotor, een hogedrukpomp, een wateropslagtank en één of meerdere haspels met aan het uiteinde een spuitnozzle ofwel spuitkop.

Vertalingen: English Germany France

Afhankelijk van het riool en de soort vervuiling wordt het juiste type nozzle gekozen. Na het starten van de dieselmotor, legt de rioolonstopper de spuitkop in het riool om vervolgens druk op te gaan bouwen. Met hoge druk wordt het water de buis ingespoten om het riool zodoende te ontstoppen.

Afstandsbediening rioolreiniger

Vanwege de grote reikwijdte zijn de Tyro radiografische afstandsbedieningen geliefd onder rioolontstoppers. Het grote bereik is belangrijk om vanuit kelders of tuinen het geparkeerde voertuig – met daarop de radiografische ontvanger – te kunnen bereiken.

De functionaliteit van de afstandsbedieningen varieert: de basis is altijd het starten en stoppen van de druk op afstand. Zo kan de gebruiker boven de put gaan staan, zodat hij goed zicht op het werk houdt en de spuitnozzle het riool in kan begeleiden.

Afstandsbesturing biedt meer veiligheid

Als de operator steeds naar de bus of aanhanger moet lopen om de druk in en uit te schakelen, moet hij de spuitkop onbeheerd achterlaten. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren en tevens schade veroorzaken aan het riool. Het gebruik van een draadloze afstandsbediening is bij deze toepassing een veilig alternatief.