Hoe sleep je schepen veilig op het droge?

Afstandsbediening hydraulische lier

In de Hamburgse haven is het een komen en gaan van vrachtschepen, werkschepen en jachten. Deze zullen allen op enig moment naar de werf moeten voor onderhoud, reparatie of winterstalling. De bootslui in Hamburg overbruggen de afstand van het water tot aan de loods moeiteloos met een draadloze Tyro lierbediening.

Vertalingen: English Germany France

Afstandsbediening voor hydraulische lier

In de stalen loods beschikt men over een hydraulische lier (15KW), waarvan de kabel de 80 meter naar de Elbe overbrugt. Als de stalen lierkabel aan het schip bevestigd is, kan hij langzaam en beheerst de wal op getrokken worden. Daar wacht een transportwagen op rails.

Goed overzicht

Het is duidelijk, dat je een goed zicht dient te hebben op de voortgang van dit proces om ongelukken te voorkomen. Een industriële lierbediening met een zeer snelle reactiesnelheid, is voor de handling van zulke zware vrachten een praktische en veilige tool.

Intuïtieve lierbediening

De Tyro Fornax lierbedieningen met tuimelschakelaars worden met een riem om het middel gedragen. Volgens de werfchef zijn de draadloze bedieningen de perfecte oplossing om makkelijk op de tast de scheepslier te kunnen bedienen. Zo kan men de ogen continu op het transportproces gericht houden.

Lierbediening Fornax blijkt multitalent

Oorspronkelijk is de Fornax ontwikkeld voor de bosbouw, waardoor hij bestand moest zijn tegen ruw gebruik in zware, vaak vochtige, omstandigheden. Door zijn degelijke bouw lijkt de Fornax een echt multitalent en voor praktisch iedere toepassing geschikt. Zo ontpopt hij zich als ideale industriële lierbediening op een scheepslier, én als perfecte afstandsbediening in de industriële reiniging, voor bijvoorbeeld hogedrukreinigers. De Fornax Basic bediening is tevens uitvoerbaar met een stopknop.