Brandbestrijding op grote hoogte

hoogwerker afstandsbediening

Een Finse fabrikant van hoogwerkers heeft zich gespecialiseerd in voertuigen die ingezet worden voor brandbestrijding, zoals hydraulische ladderwagens. De brandweerlieden in de bak van de hoogwerker kunnen met de draadloze afstandsbediening zelf een veilige bluslocatie kiezen.

Afstandsbesturing voor aansturing hydrauliek

De arm van de hoogwerker beschikt over meerdere hydrauliekventielen, o.a. voor de telescopische arm en om te heffen en te dalen. Daarnaast kan de arm linksom en rechtsom draaien. Bovenop de telescopische arm zit een zwenkarm gemonteerd welke, onafhankelijk van de arm, 360 graden draaibaar is en eveneens hydraulisch kan heffen en dalen. Tot slot is ook de personenbak hydraulisch te besturen: links, rechts, hellen en neigen. En dit alles met één afstandsbediening!

Onverstoorbaar radiografisch signaal

Wanneer er één of meerdere brandweerlieden in de bak omhoog gaan, mag het systeem uiteraard niet beïnvloed worden door andere aanwezige signalen. De ontvanger checkt ten allen tijde of het ontvangen signaal over het unieke ID van zijn zender beschikt. Zo niet, dan wordt het signaal uiteraard genegeerd. De hoge certificeringsgraad; o.a. naar gelang de machinerichtlijn – norm ISO 13849-1 – en de EMC-e4 certificering, onderstreept het hoge veiligheidsniveau van de industriële afstandsbedieningen van Tyro Remotes.

Ontvanger op DIN-rail gemonteerd

Voor vlotte inbouw van de ontvanger zijn de printen op een DIN-rail gemonteerd, waardoor ze direct in een schakelkast kunnen worden geïnstalleerd. Ook is het bij alle Tyro ontvangers met een I/O board mogelijk om een toetsenbordfolie aan de buitenzijde van de ontvanger te krijgen. De functietoetsen op deze industriële knoppenfolie zijn gelijk aan die op de afstandsbediening. Op deze manier is de machine zowel draadloos vanuit de ‘bak’, als vanaf de grond helder en overzichtelijk te bedienen.