Winnaar WTC Award Twente

Awards voor Tyro Remotes

Tyro Remotes heeft de prestigieuze WTC Twente Export Award gewonnen. De prijs werd uitgereikt door gitarist, componist en kunstenaar Adje Vandenberg.

De vakjury onder leiding van Richard Wermelink, prees de internationale groei en de strategische aanpak op export gebied. Zij vonden het bijzonder dat Tyro werkt met een binnendienst met native speakers in plaats van een buitendienst. Ook sprak de jury haar waardering uit voor het gebruik van internet en social media om nieuwe klanten te werven.

“De winnaar van de WTC Twente Export Award heeft een opmerkelijke en inspirerende prestatie geleverd op het gebied van export en ondernemerschap. Ambitie, inzicht en doorzettingsvermogen maken Tyro Remotes tot voorbeeld voor de bedrijven in de regio Twente”, aldus Drs. W.M.G. Weerdenburg, bestuurslid van de WTC Twente Business Club.

De twee andere genomineerden waren machinefabriek Almi en tuinverlichting fabrikant Techmar. Bij de beoordeling heeft de jury onder andere gekeken naar internationale oriëntatie, innovatie, ondernemerschap, ambitie, buitenlandse contacten en ambassadeursrol voor de regio.

De WTC Twente Export Award wordt jaarlijks uitgereikt en is een initiatief van de WTC Twente Business Club.