Afstandsbediening onderdeel van innovatie bij preiteelt [video]

New Holland tractor

Het Proefstation voor de Groenteteelt (PSKW) in België is een onderzoekinstelling wat zich richt op onderzoek, ontwikkeling en innovatie van de groentesector. De organisatie heeft onlangs een New Holland tractor voorzien van een draadloze afstandsbediening van Tyro. In combinatie met een GPS-systeem is er één persoon minder nodig bij de preiteelt. Dit geldt niet alleen […]

Draadloze bediening bij grote temperatuursverschillen

Afstandsbediening voor afwisselende temperaturen

Op de Oostenrijkse skipistes wordt de sneeuw dagelijks geprepareerd met een zogenaamde ‘pistenbully’. Sommige pistes worden afgesloten voor skiërs om de veiligheid te waarborgen als de pistenbully daar aan het werk is. Een groot waarschuwingsbord met LED lampjes informeert de skiërs wanneer de piste toegankelijk is en wanneer niet.

Geavanceerde afstandsbediening aardappel inschuurlijn

De verschillende aardappelverwerkende fabrieken produceren het hele jaar door. Ondanks dat de aardappeloogst in september/oktober plaatsvindt, beschikken deze fabrieken het gehele jaar over verse aardappelen. Slimme bewaartechnieken, waarbij de aardappel onder ideale temperatuurs-omstandigheden bewaard blijft, maken dit mogelijk.

Tractor op afstand bestuurd: ideaal bij grondboringen

Afstandsbesturing voor tractors

Nog niet eerder kreeg Tyro Remotes de opdracht om een complete draadloze tractorbesturing te realiseren. Een mooie uitdaging voor onze engineers! De betreffende klant doet grondboringen om onder andere kwaliteitsmonsters te nemen. In dit werk komt het vaak voor dat men op een stuk land om de tien meter een boring doet.

Categorie archieven: Agri

Afstandsbedieningen voor landbouw, tuinbouw, veeteelt en bosbouw

In de agrarische sector wordt veel gebruik gemaakt van afstandsbedieningen. Bijvoorbeeld voor het draadloos besturen van beregeningsinstallasties, (mest)pompen, sorteermachines, kistenkantelaars, koedrijvers, mestsledes en voertuig applicaties. Maar ook in biogas-installaties, voor de terugmelding op het display van gewichten en andere waarden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Diverse eisen waaraan onze besturingssystemen moeten voldoen

In deze sector moeten de radiografische besturingssystemen wel aan een aantal eisen voldoen: zo kan een bediening flink te leiden hebben onder ammoniakdampen en vochtige omstandigheden. De afstandsbedieningen van Tyro Remotes die gebruikt worden in de agrarische sector, zijn ingegoten met kunsthars waardoor alle elektronica beschermd is tegen stof, ammoniakdampen, vocht- en vuil.