Industriële afstandsbedieningen voor wijnpompen

Je denkt misschien dat wijn gewoon wijn is en dat dit is al eeuwen zo is. In het tijdperk van technologische vooruitgang blijven wijnhuizen echter niet achter. Vandaag richten we ons op een game-changer in de wijnproductie – het gebruik van industriële afstandsbedieningssystemen om wijnpompen te bedienen. Deze innovatie verbetert de efficiëntie, vermindert de zuurstoftoevoer en verbetert uiteindelijk de kwaliteit van je favoriete wijnen.

Inzicht in industriële afstandsbedieningssystemen

Om de invloed van industriële afstandsbedieningssystemen in wijnmakerijen beter te begrijpen, moeten we eerst begrijpen wat ze doen en hoe ze werken.

Wat is een wijnpomp?

Een wijnpomp is een veelzijdige industriële pomp, vaak mobiel, die in wijnmakerijen wordt gebruikt voor allerlei verschillende taken in en rond wijnmakerijen:

  • Om druiven voorzichtig te transporteren zonder ze te breken.
  • Om most, het versgeperste maar nog niet gegiste sap van druiven, te (over)pompen.
  • Om wijn uit tanks te transporteren naar opslag, koeling, mengen en bottelen.
  • Het wegpompen van bezinksel dat in de tanks achterblijft.

De wijnpomp is een veelzijdige compacte machine die ervoor zorgt dat de kwaliteit van de wijn zo goed mogelijk blijft. Daarom moeten de pompen voldoen aan hoge standaarden met unieke eisen zodat de druiven en vloeistoffen niet te veel schudden en pulseren tijdens het pompen (transporteren). Dit heeft allemaal invloed op de kwaliteit van de wijn.

Render van een wijnpomp

Hoe werkt het?

Wijnpompen maken gebruik van een draadloze zender gekoppeld aan het motorbesturingssysteem om de pompen op afstand te bedienen. Het systeem werkt via radiofrequentie, waardoor naadloze communicatie tussen zender en ontvanger mogelijk is.

Met deze technologie kunnen operators de pompen starten, stoppen en de snelheid aanpassen vanaf een veilige afstand. Handmatige bediening is niet meer nodig, waardoor de risico’s van blootstelling aan chemicaliën en andere gevaren in de wijnmakerij afnemen.

Zuurstofvermindering

Een van de grootste uitdagingen bij de productie van wijn is blootstelling aan zuurstof. Wanneer de grondstoffen of wijn zelf worden blootgesteld aan zuurstof, kunnen ze ongewenste smaken en aroma’s ontwikkelen. Om dit te voorkomen moeten wijnmakerijen het contact tussen wijn en lucht tijdens de productie minimaliseren.

Industriële afstandsbedieningssystemen spelen een cruciale rol bij het verminderen van de blootstelling aan zuurstof. Door de pompen op afstand te kunnen bedienen, kunnen operators de snelheden naar behoefte aanpassen om een constant debiet te handhaven. Dit zorgt voor minimale agitatie van de wijn, wat het risico op oxygenatie vermindert. Deze functie zorgt ervoor dat uw wijn zijn versheid, smaak en kleur behoudt, wat een superieure proefervaring oplevert.

Verbetering van de efficiëntie

Het gebruik van industriële afstandsbedieningssystemen in wijnmakerijen heeft de efficiëntie aanzienlijk verbeterd. Met traditionele methoden moesten operators fysiek van de ene naar de andere pomp lopen om de snelheden te controleren en aan te passen. Dit proces was tijdrovend en leidde vaak tot vertragingen in de productie.

Met systemen voor afstandsbediening kunnen operators nu meerdere pompen tegelijk bedienen, waardoor het proces sneller en gestroomlijnder verloopt. Dit bespaart niet alleen tijd, maar verlaagt ook de arbeidskosten voor wijnmakerijen.

Tyro wijnconfiguraties

Tyro biedt een breed scala aan geschikte producten voor de wijnindustrie. We zijn gepassioneerd over het leveren van oplossingen die de efficiëntie en productiviteit verhogen. Onze nieuwe generatie industriële afstandsbedieningen, de Tyro 2S producten, zijn ontworpen met deze doelen in gedachten. Enkele voorbeelden van nieuwe producten die gebruikt kunnen worden in wijnmakerijen of vergelijkbare toepassingen:

Musca 2S

Compacte bediening met max. 6 knoppen

Aquarius 2S

Compacte IP68-ontvanger

Pyxis 2S

Aanpasbaar tot 8 knoppen

Scorpius 2S

Aanpasbare ontvanger

Musca 2S
De solide compacte Musca 2S heeft een ergonomisch ontwerp en is geschikt voor maximaal 6 eenvoudige functies met voelbare knoppen. Uitermate geschikt voor taken als pomp aan, pomp uit, snelheid verhogen en snelheid verlagen.

Aquarius 2S
De Musca 2S kan worden aangesloten op de waterdichte IP68 Aquarius 2S ontvanger. Net als de handheld afstandsbediening een compact, solide apparaat. Dankzij de gegoten behuizing extreem duurzaam om alle invloeden van buitenaf te weerstaan.

Pyxis 2S
Wil je meer functies? Dan is het Tyro Pyxis 2S systeem misschien wel je beste keuze. Tot 10 knoppen en verschillende uitgebreide opties, zoals een optionele noodstopknop en/of display om essentiële waarden te bekijken die rechtstreeks door de pomp worden doorgegeven.

Scorpius 2S
Een echte krachtpatser van een duplexontvanger. Verkrijgbaar in meerdere versies om te voldoen aan de behoeften van je toepassing en handheld afstandsbediening. Denk aan optionele analoge en/of digitale in/uitgangen, kantelsensoren of RS232/CAN-bus mogelijkheden. Dit alles nog steeds in een zeer compacte gegoten waterdichte behuizing. Dat is de Scorpius 2S.

Conclusie

Als je in de wijn business zit en op zoek bent naar manieren om te innoveren en je activiteiten te verbeteren, neem dan contact met ons op. Laten we proosten op technologie en betere wijn!

Industriële afstandsbedieningssystemen voor wijnpompen hebben een revolutie teweeggebracht in wijnmakerijen door de efficiëntie te verhogen, de zuurstoftoevoer te verminderen en de wijnkwaliteit te verbeteren. Met draadloze radiotechnologie kunnen operators pompen op afstand bedienen vanaf een comfortabele afstand, wat leidt tot een hogere productiviteit en kostenbesparingen voor wijnmakerijen. Naarmate de industrie zich blijft ontwikkelen, kunnen we verdere vooruitgang verwachten in afstandsbedieningssystemen en hun invloed op de activiteiten van wijnmakerijen.

Onthoud: de toekomst van wijn maken is nu al aangebroken en wordt op afstand bestuurd! Proost op de toekomst van wijnproductie!

Binnenkort meer nieuws over de 2S-productlijn. Houd onze website en socials in de gaten voor meer informatie! Als eerste meer weten? Schrijf je in op onze 2S-mailinglijst!

Aanmelden