Draadloze temperatuurbewaking bij veetransporten

Afstandsbediening veetransport

Bij veetransport moet de binnentemperatuur van de trailer of transportwagen wettelijk aan bepaalde normen voldoen, om het welzijn van de dieren te waarborgen. De laatste jaren is dit een actueel onderwerp. Voor veel bedrijven in het veetransport is het draadloze bedieningssysteem van Tyro Remotes een innovatieve oplossing.

Trailerfuncties op afstand bestuurd

Bij deze toepassing werd al gebruik gemaakt van een radiografisch besturingssysteem van Tyro Remotes. De kleppen, schotten, assen en ventilator van de trailer werden daarmee op afstand bediend. Het was daarom een kleine stap om deze afstandsbediening duaal te laten communiceren en te voorzien van een LCD-display.

Temperatuur aflezen op display

De temperatuur wordt door een sensor gemeten en kan afgelezen worden op het display van de afstandsbediening. Door deze aanpassing kan de bestuurder nu ten alle tijde de actuele temperatuur binnenin de trailer aflezen.

Gecertificeerd voor gebruik op de openbare weg

Het draadloze besturingssysteem is – onder andere – voorzien van een E4 certificaat, waardoor het is toegestaan voor gebruik op de openbare weg.