Draadloze noodstop afvalverwerkingsproces

Flora Holland afvalverwerking

’s Werelds grootste bloemenveiling bevindt zich in Nederland, de ‘Koninklijke Coöperatieve Bloemenveiling Flora Holland U.A’. 90% van de in Nederland verhandelde bloemen en planten gaat via ‘de Flora’, zoals de veiling in de volksmond bekend is. De draadloze noodstop Indus Gemini beveiligt het afvalverwerkingsproces.

Categorie archieven: Machineveiligheid

Een noodstop voor extra veiligheid

Het is een cliché maar de meeste clichés zijn nog waar ook; alles gaat voor een goede veiligheid. Machines nemen inmiddels heel wat werk uit handen, toch zijn er altijd machines nodig waarbij mensen samenwerken. En daar waar mensen samenwerken met machines is veiligheid de hoogste prioriteit. De machinebouwer is verplicht om alle risico’s zoveel mogelijk in te dekken en om ervoor te zorgen dat er een goed functionerend noodstopsysteem aanwezig is dat de machine buiten werking kan stellen wanneer er toch iets mis gaat.

Een bekabeld noodstopsysteem of toch draadloos?

Veel mensen gaan ervan uit dat een noodstopsysteem met kabels de meest veilige is. Er zijn veel situaties denkbaar waarbij het veiliger is om een draadloos noodstopsysteem te hebben. Wanneer een onderhoudsmonteur bijvoorbeeld bij een machine werkt die nog in functie is en dan in de knel komt, is het vaak niet mogelijk dat deze bij de noodstop kan komen die aan de machine vast zit. Een draadloos systeem zou in dat geval de uitkomt zijn.

Wanneer er geen andere optie is dan alleen draadloos

In het geval van de auto die voor de musical Grease gebruikt werd, was een noodstop met kabels geen optie geweest. De auto beweegt zich over het podium en moet ook regelmatig aan de kant gezet worden. Een alternatief zou zijn om de auto dan niet van een motor te voorzien, maar met de hand te duwen. U begrijpt dat de musical er dan wel iets anders uit gezien had. De draadloze noodstop was ook hier de enige en beste oplossing.

Veiligheid heeft bij Tyro ook de hoogste prioriteit

Zo zijn er ontelbaar veel toepassingen te bedenken waarbij draadloos veiliger is dan via de kabels. En omdat wij weten dat de radiografische systemen van Tyro het verschil kunnen maken tussen leven of dood weten wij hoe belangrijk het is dat een noodstopsysteem zonder uitzondering moet werken. Veiligheid heeft om die reden de hoogste prioriteit; onze producten zijn langdurig getest in allerlei omstandigheden zodat uw machine ook veilig is.