Draadloze noodstop afvalverwerkingsproces

Flora Holland afvalverwerking

‘s Werelds grootste bloemenveiling bevindt zich in Nederland, de ‘Koninklijke Coöperatieve Bloemenveiling Flora Holland U.A’. 90% van de in Nederland verhandelde bloemen en planten gaat via ‘de Flora’, zoals de veiling in de volksmond bekend is. De draadloze noodstop Indus Gemini beveiligt het afvalverwerkingsproces.

Optimale controle

Uiteraard blijven er bij een veiling van dergelijke omvang bloemen over die niet meer verkocht kunnen worden. Deze worden verwerkt en uiteindelijk gerecycled. Met de Indus/Gemini draadloze noodstop houden de procesoperators optimale controle over het afvalverwerkingsproces.

Draadloze noodstop voor transportbanden, sorteermachines en afvalpersen

Het Amsterdamse afvalverwerkingsbedrijf ICOVA zorgt voor de afvoer en recycling, én is leverancier van het Milieu Logistiek Centrum (MLC) op de Flora. Het zogeheten MLC bestaat uit het gehele traject van afgekeurde bloem tot het punt waar de afvalcontainer getransporteerd wordt richting afvalverwerkingscentrale.

Eén druk op de knop

Het MLC is een aaneenschakeling van sorteermachines, transportbanden en afvalpersen waarna het product uiteindelijk in de container beland. De operators beschikken over een Indus draadloze noodstop die aan de broekriem gedragen wordt. Machinestoring? Met één druk op de knop wordt het gehele MLC uitgeschakeld.

Rust op de werkvloer met een draadloze noodstop

Het MLC beschikt over 6 draadloze noodstopsystemen welke in serie zijn geschakeld. Naast de operators, die de systemen dagelijks gebruiken, zijn ook de onderhoudsmonteurs zeer lovend. Met goed zicht, bovenop het werk, kan men direct ingrijpen in de machine. Daarnaast biedt het de monteur de mogelijkheid om op een veilige plaats en/of afstand te werken.