De draadloze noodstop; verhoog de veiligheid op de werkvloer!

Transportbanden afstandsbediening

Strenge veiligheidseisen verplichten bedrijven om extra veiligheidsmaatregelen te nemen om de werknemers te beschermen. Bij grote machines of machineparken dient op elke hoek een stopknop of trekkoord geplaatst te worden. Bepaalde risico’s vragen om specifieke veiligheids-maatregelen.

Twee personen voor de veiligheid

Zo moet bij werkzaamheden op daken of in andere risicovolle omgevingen altijd een tweede persoon aanwezig zijn. Bestuurt de eerste een machine, dan moet de tweede persoon deze in geval van nood ook kunnen deactiveren.

De draadloze noodstop

Voorwaarde voor een degelijk veiligheidssysteem is dat er – ondanks de maatregelen – toch een werkbare situatie blijft bestaan. Indien het geen statische opstelling in een fabriekshal betreft maar een mobiele toepassing met verrijdbare transportbanden, vallen de meeste bekende veiligheidsmaatregelen af. Voor dit soort situaties ontwikkelde Tyro Remotes het Indus Gemini systeem; de draadloze noodstop.

Certificering

De Indus Gemini is een noodstopsysteem met compacte handzender die is uitgerust met een riemclip en een noodstopknop. Zo heeft de bediener, onderhoudsmonteur of opzichter, de noodstopknop altijd bij de hand zonder zich belemmerd te voelen in zijn of haar bewegingsvrijheid. De zender is oplaadbaar en gaat non-stop zeker een week mee.

Draadloze noodstop voor lopende banden

In dit geval worden 6 lopende banden op afstand bediend. De centrale besturingskast is uitgerust met de Gemini ontvanger. Deze controleert continu of de operator nog binnen bereik is. Is dat niet het geval of heeft deze op de noodstop gedrukt, dan vallen alle op afstand bediende banden stil.

Vrijblijvend advies

Zou u de banden afzonderlijk met aparte zenders aan willen sturen of alles vanuit één enkele zender inclusief noodstop, kan dat natuurlijk ook. Voor advies over een systeem op maat staan wij graag voor u klaar.