De veilige boslier bediening Tyro Fornax

Afstandsbediening voor boslier

De Fornax afstandsbediening is speciaal ontwikkeld als afstandsbediening voor boslieren. Een boslier trekt gekapte bomen uit het bos. De bosbouwer leidt de stam in de juiste richting. Door de afstandsbediening kan hij dit op veilige afstand van de lier doen.

Controle, comfort en veiligheid

Daarnaast kan hij nu – te voet – de boomstam in zijn weg door het bos volgen om controle te houden over de situatie. Dit biedt de bosbouwer grote voordelen op het gebied van gebruikerscomfort en veiligheid.

Veilig lieren met een afstandsbediening

Het zal niet de eerste keer zijn dat er een tractor omslaat in onherbergzaam gebied. Door de Fornax boslierbediening staat de gebruiker nu niet meer naast de tractor en kan hij – door de stam te volgen – zien wanneer deze bijvoorbeeld klem komt te zitten. Hij kan het lieren dan direct stoppen met de afstandsbediening. Wanneer er op zo’n moment verder gelierd zou worden, is de kans aanwezig dat de tractor omslaat.

Probleemloos met meerdere systemen naast elkaar werken

Dankzij Tyro’s RTT-systeem is het mogelijk om probleemloos met meerdere lierbedieningen naast elkaar te werken, zonder interferentie van het signaal.

Noodstopknop en alarmsignaal

De combinatie van het beveiligde signaal, de noodstopknop met actieve noodroep (buzzer/claxon en/of zwaailicht), en het RTT-systeem maakt de Tyro Fornax boslierbediening tot een onmisbaar stuk gereedschap voor iedere bosbouwer. De Fornax is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen, zowel geschikt voor de minder veeleisende gebruiker als voor de echte bosbouw professionals.