Draadloze bediening van hydraulische opsluitbank

Hydraulische opsluitbank draadloos

Meubelmakers en timmerfabrieken gebruiken een opsluitbank om ramen, kozijnen en deuren ‘op te sluiten’ ofwel ‘in elkaar te zetten’. Het is een houtbewerkings-machine waarbij de houtconstructie onder druk in elkaar wordt gelijmd. De machine wordt draadloos aangestuurd met een afstandsbediening.

Bekabelde afstandsbediening storend

Een producent van deze houtbewerkingsmachines probeerde een klantenwens te verwezenlijken: de gebruikers stoorden zich behoorlijk aan de bekabelde afstandsbediening waarbij de kabel voor de machine langs over de grond liep.

Onhandige constructie

Daarom werd er een constructie bedacht met een rail en geleide pijp waar de kabels van de bediening doorheen liepen. Een dure constructie waarbij de testgebruikers aangaven dat ze alsnog ‘achter de bedieningspeer aan moesten hollen’.

Draadloos alternatief

Vervolgens werd er getest met een radiografische Pyxis afstandsbediening van Tyro Remotes als draadloos alternatief. De radiograaf bood de testgebruikers de bewegingsvrijheid die ze zochten.

Radiografische afstandsbediening

De financiële consequenties bij een radiografische afstandsbediening bleken dermate klein dat ervoor gekozen is om de draadloze besturing seriematig mee te leveren. De bekabelde versie verviel.