Greased Lightning voorzien van Tyro’s draadloze noodstop

auto Lightning Grease musical

Kent u de musical Grease? Deze werd in 1972 voor het eerst opgevoerd in het theater in Broadway en door zijn succes later ook in heel veel andere landen. De liedjes van deze musical behoren tot de bestverkochte platen aller tijden. De musical is in 2006 voor het eerst uitgevoerd in de Nederlandse theaters.

gemini-ontvanger-grease-auto

Over de musical Grease

De musical vertelt het verhaal over tieners Danny en Sandy die samen een romantische zomer hebben beleefd. Maar nu het nieuwe schooljaar weer begint, laten de stoere Danny en de brave Sandy hun ware gevoelens niet zien in het bijzijn van hun vriendengroepen; de Pink Ladies en de T-Birds. Dat zorgt uiteraard voor de nodige teleurstellingen, twijfels en andere liefdesperikelen.

Risico’s bij het gebruik van de auto

noodstop-grease-musicalIn 2007 was de auto die gebruikt werd in de musical door onbekende oorzaak in de orkestbak terecht gekomen. De hoofdrolspelers liepen beiden verwondingen op en twee toeschouwers raakten onwel door het zien van het ongeval. Het incident vond plaats tijdens de musicalscène waarin Danny en Sandy in de drive-in bioscoop naar een film kijken en ruzie krijgen. Jims karakter zingt daarna het lied ‘Sandy’, waar John Travolta, die de rol van Danny in de film Grease speelde, een grote hit mee scoorde. De auto is een carrosserie van een oldtimer met een motor van een golfwagentje.

Musical Grease opnieuw in Nederland

Nu tien jaar later is besloten om opnieuw de musical Grease op te voeren in de Nederlandse theaters. Omdat men alles op alles wil zetten om dergelijke incidenten te voorkomen heeft men nu niet alleen een noodstop in de auto toegepast, maar ook de draadloze noodstop van Tyro Remotes. Mocht er nu iets gebeuren, drukt men op de draadloze noodstop en zal de auto direct stil staan.