Bergingsbedrijf met poort-& lierbediening op afstand

vorgers autoberging afstandsbediening tyro

Bergingsbedrijf Vorgers stuurt de lieren op al haar 42 bergingsvoertuigen in hun wagenpark aan met een afstandsbediening. Deze bedient naast de lier ook de elektrische toegangspoort van het bedrijf. Met de afstandsbediening kan men efficiënter werken en wordt de kans op schade geminimaliseerd.

Elektrische toegangspoort met afstandsbediening

Aangezien de producent van de bergingswagens ook al gebruik maakt van Tyro afstandsbesturingen, was de keus voor het bergingsbedrijf snel gemaakt. Naast de lierfunctie blijkt dat de chauffeurs – voordat zij het terrein verlaten – ook nog een elektrische poort handmatig dienen te openen en te sluiten met een sleutel. Daarvoor moeten ze dus uit de bergingswagen stappen. Met de afstandsbediening is dat niet meer nodig.

Poort en lier op afstand bediend

Voor deze gecombineerde toepassing is gekozen voor een Tyro Sedna afstandsbediening met vier functietoetsen. Twee functietoetsen worden ingezet voor het op- en aflieren van de voertuigen, en de overgebleven twee toetsen gebruikt men voor het openen en sluiten van de elektrische toegangspoort.

Meer bedieningsgemak door flip/flop functie

De flip/flop functie (ook wel toetsvasthoudfunctie genoemd) zorgt voor meer bedieningsgemak, omdat de chauffeur de knop zo niet continu ingedrukt hoeft te houden bij het openen en sluiten van de poort. Dit duurt namelijk vrij lang.

Meerdere zenders met één ontvanger

Omdat er bij deze toepassing zowel meerdere afstandsbediening met één ontvanger mogelijk zijn, als meerdere ontvangers met één afstandsbediening, is het mogelijk om met alle 42 bergings-voertuigen zowel de poort als hun eigen lier te bedienen met één afstandsbediening.

Poort en lier bestuurd met dezelfde afstandsbediening

Elk bergingsvoertuig heeft zijn eigen ontvanger en afstandsbediening. Op de poort zit ook een ontvanger gemonteerd. De lieren kunnen alleen bediend worden met de afstandsbediening die bij die specifieke bergingswagen hoort, terwijl de poort met alle 42 afstandsbedieningen is aan te sturen. Dit zorgt voor optimaal gebruiksgemak van de chauffeurs.

Veilig lieren zonder klevende relaiscontacten

De 100% waterdichte behuizing van de Aquarius ontvanger (IP68) herbergt slim gestuurde contacten (MOSFET) die niet kunnen inbranden of blijven kleven. Zonder deze contacten zou het mogelijk zijn dat het relaiscontact blijft kleven, waardoor de lier niet op tijd ophoudt met lieren. De te bergen auto wordt dan tegen of door het kopschot getrokken, met veel extra schade en verzekeringsclaims tot gevolg. Met de veilige lierbediening van Tyro Remotes is dit verleden tijd!