De draadloze noodstop: veiligheid binnen handbereik!

draadloze noodstop

Bespaar levensreddende seconden met de draagbare draadloze noodstop ‘Indus Gemini’. Deze is met een riemclip eenvoudig aan uw broekriem te bevestigen, zodat hij snel binnen handbereik is als u bijvoorbeeld wordt gegrepen door een machine. Vaak denkt men dat een noodstopknop altijd hard bedraad moeten zijn. Op die manier is de faalkans van de noodstop immers het kleinst. Dat klopt. Vanuit technisch oogpunt gezien lijkt de vaste noodstopknop absoluut veilig. Maar is de situatie waarin de monteur bij onderhoud of storing werkt wel altijd veilig? Kan hij/zij in geval nood altijd bij de noodstopknop?

Grote risico’s bij onderhoud

Een onderhoudsmonteur moet vaak beveiligingen uitschaken of ‘er omheen werken’. In een lastige houding, op afstand, of bij beknelling kan de monteur dan soms niet bij de vaste noodstopknop, met alle – mogelijk fatale – gevolgen van dien. Ook bij normaal gebruik is het nogal eens zo dat een operator ver weg is van de harde noodstopknop. Een draadloze draagbare noodstopknop biedt hier uitkomst.

Veiligheid op scholen

Ook op scholen kan de draadloze noodstopknop voor meer veiligheid zorgen. Zo staat de praktijkleraar op school vaak niet de gehele tijd naast een leerling als die een machine bedient, maar is hij elders in het klaslokaal. Als er zich een noodsituatie voordoet, weet de leerling in paniek niet altijd wat hij moet doen. Met een extra draadloze noodstop anticipeert u op- en decimeert u deze risico’s. De radiografische ontvanger wordt eenvoudig in serie aangesloten op een veiligheids-PLC of direct op het hoofdstroomrelais.