Draadloze besturing van lasmanipulatoren

draadloze manipulatoren

Een fabrikant van lasmanipulatoren gebruikt de industriële afstandsbedieningen van Tyro Remotes om rollenbanken, draaitafels en laskranen aan te sturen. Het radiografische besturingssignaal van het draadloze besturingssysteem wordt uiteraard niet beïnvloed, zelfs niet tijdens het lassen! Via het display op de afstandsbediening kan de gebruiker machine-instellingen controleren en aanpassen.

Multifunctioneel

Op het digitale LCD display kan de gebruiker de draaisnelheid en -richting van de rollenbank aflezen. Met de functietoetsen kan hij de snelheid en richting naar wens aanpassen.

Flexibel en ergonomisch

Niet alleen de flexibiliteit van de machines wordt verhoogd, ook kan een werkstuk van afstand de zandstraal- of verfcabine worden binnengereden. Het lastige gesleep met kabels is verleden tijd.

Inbouw en kosten

Er worden enorme kostenbesparingen geboekt doordat er geen kabels meer vervangen hoeven te worden. Deze gaan vaak kapot door slepen, beklemming, opgewarmde oppervlaktes of door het draaien zelf. Bestaande besturingen van andere fabrikanten zijn eenvoudig uit te breiden met deze draadloze afstandsbediening. De kosten voor deze uitbreiding vallen in het niet bij de hoge kosten voor periodieke vervanging van kabels.

Veiligheid

De afstandsbediening is uitgerust met een harde noodstopknop (vuistslagknop), zodat er ten allen tijde ingegrepen worden in de voortgang.