Perfect zicht op machine-instellingen

draadloze bediening machine

De configuratie van diverse productiemachines vragen een uiterste precisie. Ondanks de hoge automatiseringsgraad is in vele processen het overzicht van een vakman onmisbaar. Zo ook bij deze verpakkingsmachine voor de voedingsmiddelenindustrie.

Draadloze oplossing met display

Voorheen maakte de operator deze instellingen op een touchscreen vanaf een vast punt van de installatie. Het zicht op de situatie is vanuit dit statische besturingspunt vaak niet optimaal. De machinebouwer zocht een betrouwbare en vooral duidelijke draadloze oplossing. Deze heeft hij gevonden in de Tyro Pyxis zender waarbij het grote LCD display in combinatie met de menustructuur een doorslaggevende succesfactor is.

Handige menustructuur

Ieder machine-onderdeel – 14 in totaal – heeft een eigen menu dat af te lezen is in het LCD display. Met behulp van twee toetsen ‘bladert’ men door de machine-onderdelen. Met de overige twee toetsen wordt de configuratie van het betreffende onderdeel aangepast.

Afstandsbediening als machinebesturing

Zowel de Pyxis als Cetus zender worden regelmatig ingezet als machinebesturing, vaak uit mobiliteitsredenen voor de operator. Het grote LCD scherm, de modulair uit te breiden ontvanger en de enorm flexibele softwareprogrammering maakt Tyro Remotes uw geschikte partner voor draadloze machinebesturingen. Toog-, zaag- en snijdmachines in de staalbouw, lasmanipulatoren, rollenbanken, zeefdrukmachines, melkrobots en nog veel meer.