Theatertechniek: trussen met draadloze bediening

afstandsbesturing voor lieren in theater

Het mooie De La Mar Theater in Amsterdam gebruikt een Cetus afstandsbediening om de trussen en decors te hijsen of te laten zakken. Eén of meerdere trussen met verschillende decors(stukken) worden voorgeselecteerd via een menu op het display van de draadloze afstandsbediening.

Draadloos op- en aflieren

Daarna kan men met één druk op de knop de trussen (de gemaakte selectie) draadloos laten op- of aflieren. Het display is hierbij een essentiële schakel, hierdoor kan men namelijk altijd zien welke selectie men maakt of gemaakt is.

Tyro is sterk in besturingen voor lieren

Het vooraf instellen op het LCD display, tussentijds aanpassen, en daarna veilig hijsen en dalen c.q. op- en aflieren is een beproefde functie die de radiografische afstandsbedieningen van Tyro Remotes prima kunnen handelen.

Afstandsbediening met display

Tevens is op het display van de zender af te lezen welke gewichten er ‘in de touwen hangen’ middels een 5-tal loadcells. Deze loadcells zijn ook nog eens periodiek te calibreren met behulp van een setup-functie. Door op twee calibratiepunten een geijkte last te hangen berekent het Tyro systeem zelf de (gewichts)curve.

Trussen hijsen met een afstandsbediening

De Tyro afstandsbedieningen worden veelvoudig ingezet om binnen de theatertechniek of op beurzen trussen te hijsen of te laten dalen.