Draadloze aansturing spuitpistool

Afstandsbediening hogedrukreiniger

Reinigen met meer dan 2000 bar en 30 kg terugslag is al een hele operatie op zich. Een afstandsbediening biedt meer bedieningsgemak en is daarom een hele welkome aanvulling op deze toepassing. Bovendien draagt het draadloze besturingssysteem van Tyro Remotes bij aan verhoogde veiligheid.

Industriële reiniging

Deze zware hogedrukmachines worden onder andere gebruikt om olieopslagtanks te reinigen en om betondelen te verwijderen bij onderhoud aan bruggen. Het werken met deze machines vergt veel van zowel mens als machine.

Veiligheidsmaatregelen

Het dieselaggregaat beschikt over een slanghaspel met ca. 100 meter slang. Aan het eind van deze slang wordt het spuitpistool gemonteerd. Om te voorkomen dat iemand het aggregaat zomaar start – zonder dat het spuitpistool al ter hand is genomen – is er een kabelverbinding tussen pistool en aggregaat die het systeem als het ware vrijgeeft voor gebruik.

Slijtage van de kabel

Dit is een stuk noodzakelijk ingebouwde veiligheid. Met 2000 bar zou het spuitpistool met grote snelheid door de lucht vliegen wanneer deze niet in bedwang wordt gehouden. De 100 meter lange kabel bleek echter gevoelig voor slijtage en was daarom een bron van ergernis.

Draadloze afstandsbediening voor spuitpistool

In samenwerking met Tyro Remotes is een draadloze oplossing ontwikkeld. De operator draagt een Fornax zender aan de riem. Deze is met een stekkerverbinding aan het spuitpistool verbonden. Het spuitpistool beschikt over een magneetschakelaar die het radiosignaal vanuit de zender doorstuurt naar de waterdichte Aquarius ontvanger. Pas dan kan het aggregaat aangezet worden.

Gecertificeerd OEM systeem

Het op- en afwikkelen van de kabel is voorgoed verleden tijd én de laatste knelpunten in het veiligheidsissue zijn opgelost. Met diverse componenten uit het bestaande productgamma is een exclusief OEM systeem ontwikkeld.

Door te werken met afzonderlijk gecertificeerde modules (bouwstenen) is de configuratie van een Tyro Remotes afstandsbesturing zowel softwarematig als hardwarematig bijzonder flexibel.