Fijn afstelling ‘Slurry Paver’ met afstandsbediening

Slurry paver asfalt

Een goed onderhouden wegennet is van groot belang voor de economie. De kosten van groot onderhoud in de wegenbouw zijn hoog. Zowel vanwege de daadwerkelijke uitvoering van het onderhoud, als vanwege de bijkomende kosten door files. Tijdig ingrijpen bij asfaltslijtage is daarom absoluut noodzakelijk.

Bediend met een radiografische afstandsbediening

Wegenbouwers zetten voor asfaltvernieuwing de zogeheten Slurry Paver in. Een wegenbouwmachine, die de weg vernieuwd door hem van een nieuwe – dunne – asfaltlaag te voorzien. Dit dient, in het belang van de mobiliteit, uiteraard zo snel en efficiënt mogelijk te gebeuren. Het variëren van de werkbreedte bij deze wegenbouwmachine gebeurt met een radiografische Sedna afstandsbediening van Tyro.

Voertuigapplicatie

De zware Slurry Paver is opgebouwd op een vrachtwagen. Deze rijdt langzaam over het asfalt. Achterop staan de wegwerkers die de asfalttoevoer regelen van deze asfalteermachines. Voor de nauwkeurige afstelling van de asfalteerbreedte, dienen er wegwerkers achter de machine mee te lopen om het asfalteerproces nauwkeurig te volgen.

Beter overzicht

Doordat zij er letterlijk met hun neus bovenop staan, hebben zij het beste zicht op de wegenbouwmachine en kunnen ze de breedte nauwkeurig instellen. Noodzakelijk, want geen enkele weg is hetzelfde. Dit gebeurt draadloos met de storingsvrije Tyro Sedna afstandsbediening, die EMC-E4 gecertificeerd is en dus veilig in de wegenbouw ingezet mag worden.