Afwikkelmachine met draadloze afstandsbediening

afwikkelmachine draadloos bedient

In een machinefabriek die industriële veren produceert, wordt gebruik gemaakt van een afwikkelmachine die het draad van de coil afwikkelt. Het metaaldraad dat hier verwerkt wordt is tussen de 10 en 15 mm dik. Dit zit gewikkeld op een coil met een gewicht van een slordige 2 ton.

Vertalingen: English Germany France

Kabels vormen struikelblok

Wanneer een nieuwe coil aangebracht wordt op de afwikkelmachine moet het dikke metaaldraad weer handmatig ingevoerd worden in de metaalbewerkingsmachine. Daarvoor moet een meter of 10 overbrugd worden. De afwikkelmachine werd voorheen bediend met een kabelbediening. De onhandige 10 meter lange kabel van de kabelbediening vormde regelmatig een struikelblok voor de machine-operator, die het metaaldraad richting afwikkelmachine moet brengen.

Radiografische afstandsbedieningen voor industrieel gebruik

Het metaaldraad wordt met een speciaal middel tegen corrosie behandeld. Uiteraard komt de afstandsbediening via de handschoenen van de machine-operator ook in aanraking met dit vettige goedje. Men zocht dus een handzender die ongevoelig is voor de inwerking van vocht en vuil. De beschermhoes met zichtvenster, waardoor de zenderknoppen gewoon bediend kunnen worden, biedt daarbij extra bescherming onder zware industriële omstandigheden.

Bestaande machines voorzien van een draadloze afstandsbediening

Vaak komen onhandige situaties pas in de praktijk aan het licht. De universele afstandsbedieningen van Tyro Remotes zijn in vele gevallen eenvoudig achteraf op te bouwen.