Brandsimulaties mbv draadloze afstandsbediening

afstandsbediening brandweer

Om je als brandweerman goed voor te kunnen bereiden op alles wat er kan gebeuren tijdens het blussen van een grote brand, is het een absolute must om te oefenen in een realistische omgeving. Tyro Remotes zorgt ervoor dat al het denkbare simulatie- en ensceneringsmateriaal op afstand bedienbaar is.

Voor het aansturen van vuur-, rook- en geluidseffecten is het van groot gelang dat je niet eerst honderden meters kabel over een bedrijfsterrein of ruimenruimte hoeft te leggen. Dat is duur, kost veel tijd en is zeer onpraktisch. Ook is kabel niet bestand tegen de hoge temperaturen en het zware materieel dat er overheen moet.

Industriële afstandsbedieningen

Om te garanderen dat de zenders altijd operationeel zijn en blijven, wordt hierbij gebruik gemaakt industriële zenders en ontvangers. Dat wil zeggen dat ze bestand zijn tegen vocht, vuil en chemicaliën. Tevens moeten ze bediend kunnen worden met handschoenen aan.

Afstandsbesturingen op maat

Het simulatie- en ensceneringsmateriaal wordt gebruikt door de brandweer maar ook bij BHV trainingen. De cursusleider kan op afstand één of meerde units met bijvoorbeeld rookmachines bedienen. Natuurlijk vallen ook geluidseffecten voor het simuleren van schreeuwende mensen, explosies en glasgerinkel hieronder. De systemen zijn zo geconfigureerd dat je met de zender zelf bepaald hoeveel units deel uit maken van de simulatie. Het systeem is dus ook naderhand uit te breiden.