Vuilwaterpomp voorzien van Tyro afstandsbediening

afstandsbediening vuilwaterpomp

Een specialist in landbouwmechanisatie importeert pompen van het merk Victor die gebruikt worden voor het pompen van vuilwater. Dergelijke vuilwaterpompen functioneren erg goed in zware omstandigheden zoals bijvoorbeeld bij sleepslangbemesting.

Bij sleepslangbemesting worden vuilwaterpompen ingezet om de mest ter verdunnen met water zodat de mest goed over het land verdeeld kan worden. Zodra het werk klaar is wordt de pomp ook gebruikt om de slangen weer schoon te spoelen.

Afstandsbediening geïntegreerd op een waterpomp

De Victor-pompen worden geïmporteerd vanuit Duitsland. Omdat vuilwaterpompen bij allerlei toepassingen ingezet kunnen worden, biedt het landbouwmechanisatiebedrijf uit Nederland de klant allerlei opties aan waaronder een radiografische afstandsbediening van Tyro. De radiografische ontvanger wordt door hen gemonteerd op de machine met een extra houder waarop men de bediening vast kan klikken.

radiografische afstandsbediening sleepslangbemesting

Vuilwaterpomp op afstand bedienbaar

Doordat men de pomp op afstand kan bedienen, kan men veel efficiënter te werk gaan. Het bedrijf heeft gekozen voor onze Sedna afstandsbediening die leverbaar is met zowel twee als vier kanalen. De Sedna kent een bereik van 700 meter en de Aquarius ontvanger is ideaal toe te passen bij vuilwaterpompen, omdat deze volledig waterdicht is. Door het ergonomisch design kan de gebruiker de Sedna bediening goed vasthouden zonder de werkhandschoenen uit te hoeven doen.