Tyro lanceert Viapass tol-onderdrukker voor Belgische wegen

Update: Onderstaand bericht was een 1 aprilgrap:
Een doorn in het oog van veel transportbedrijven is de kilometerheffing die België gaat innen op vrachtwagens vanaf 3,5 ton. De politieke beslissing is genomen om de verkeersdoorstroming te verbeteren, maar lijkt vooral een economisch motief te hebben.

Vanaf april 2016 dienen alle vrachtwagens van meer dan 3,5 ton voorzien te zijn van een “On Board Unit” (ook wel OBU). Deze registreert via GNSS (Global Navigation Satellite System)-technologie welke afstand de vrachtwagen aflegt op welke weg en berekent de tol die daarmee gepaard gaat. De Belgische autoriteiten vereisen dat iedereen die in aanmerking komt, een werkende OBU heeft in zijn vrachtwagen. Wordt je aangehouden en werkt je OBU niet, dan kan men boetes opleggen.

Al diverse klanten hadden hun ongenoegen geuit bij onze verkoopspecialisten waarna twee ingenieurs zich verdiept hebben in het Viapass-systeem. Na diverse concepten hebben we een relatief eenvoudige, maar doeltreffende oplossing gevonden. De Tyro Satellite Suppressor is een handzaam en compact apparaat wat alle satellietsignalen in een straal van drie meter volledig onderdrukt. Men zet het apparaat aan, legt deze in de cabine en de OBU kan geen signalen meer uitsturen en ontvangen waardoor deze de indruk wekt dat de vrachtwagen niet rijdt. Het niet registreren van de tolwegen scheelt aanzienlijk in de kosten.

De Satellite Suppressor is inmiddels in productie genomen en is direct leverbaar. De tol-onderdrukker is voorzien van een 9 volt blokbatterij, water –en stofvrij (IP 65) welke bij normaal gebruik minimaal 1 jaar mee kan. Neemt u direct contact op voor vragen/opmerkingen.

Vraag direct een offerte op

Hieronder een video waarin de werking van de OBU uitgelegd wordt:

Gepubliceerd op: 1 april 2016