Agrarische robot voorzien van draadloze noodstop

noodstop indus van tyro remotes

Zelfrijdende Robotti

AGROINTELLI uit Denemarken is een ontwikkelingsbedrijf voor duurzame akkerbouw. Zij bedenkt geavanceerde producten en nieuwe technologische toepassingen die zorgen voor verminderd risico en inspanning voor de moderne akkerbouwer. Een van deze producten is de agrarische robot: Robotti.
Deze robot kan volledig autonoom zaaien, sproeien en zelfs onkruid wieden. Door zijn GPS verbinding en exacte data wat het verzameld, geeft het waardevolle informatie aan de landbouwer.

Tablet of smartphone

De besturing gebeurt via een app op telefoon of tablet. Deze machine zorgt voor een grotere efficiency op de akker en zorgt er zo voor dat de agrariër geld en tijd bespaart.

Veiligheid voorop

Veiligheid is zeer belangrijk geweest bij de ontwikkeling van de Robotti. Zo is er een noodstop toegevoegd waarbij de bestuurder de robot op afstand kan stoppen mocht er zich een noodsituatie voordoen. De keuze is hierbij gevallen op de Indus noodstop van Tyro Remotes die binnen 0,5 seconde reageert en slag- en stootvast is. De Indus afstandsbediening wordt samen geleverd met de Gemini ontvanger en voldoen aan strenge veiligheidseisen verbonden aan Performance Level c (PL c).