Afstandsbediening voor coldstore

coldstore afstandsbediening

Radiografische afstandsbedieningen in industriële toepassingen hebben veel te lijden. Om die reden biedt Tyro Remotes haar klanten solide oplossingen aan in uiteenlopende en uitzonderlijke situaties.

Extreem lage temperaturen

Standaard kan een afstandsbediening met display gebruikt worden in omgevingen waar het -20 °C is tot +60 °C. Maar wat als klanten een temperatuursomgeving kennen die veel lager is dan -20°C? Wat zijn dan de knelpunten bij een afstandsbediening?

Coldstore bedrijven die afstandsbedieningen nodig hebben

Bedrijven die werkzaam zijn in de geconditioneerde opslag en logistiek kennen de problemen; de accu van afstandsbediening die in coldstore-omgevingen worden gebruikt raken sneller leeg en de LCD (Engels voor vloeibaar kristalscherm) bevriest. De gemiddelde temperatuur bij koudeopslag is zo’n -30°; een standaard afstandsbediening met display gaat dit niet redden.

In samenwerking met onze coldstore-klanten hebben wij een nieuwe accu doorgevoerd die veel beter in koude omgevingen blijft functioneren. Daarnaast is bij afstandsbedieningen die bij lagere temperaturen dan -20°C moeten werken een display te krijgen die nog prima functioneert bij -35°C.

Een vergelijk om het verschil aan te tonen

Om aan te tonen wat er gebeurd met de LCD hebben wij twee verschillende afstandsbedieningen in een klimaatkast gelegd. De linker afstandsbediening in de video is voorzien van een standaard display; de rechter bediening heeft een coldstore display dat bestand is tegen temperaturen tot -35°C.

Het scherm reageert trager

Op de video kunt u zien wat er precies gebeurd; beide schermen reageren trager naarmate er lagere temperaturen toegepast worden. Het scherm op de linker bediening werkt op een gegeven moment niet meer, terwijl het scherm van de rechter afstandsbediening ook trager wordt, maar nog steeds goed te gebruiken is.

De test in de video is als volgt uitgevoerd:

  1. U krijgt eerst de reactiesnelheid te zien bij kamertemperatuur
  2. De afstandsbedieningen gaan ruim 30 minuten in de klimaatkast bij een temperatuur van -20°C
  3. Na 30 minuten wordt opnieuw de reactiesnelheid getoond, direct nadat ze uit de klimaatkast zijn gehaald.
  4. Opnieuw gaan de afstandsbedieningen in de kast; nu bij een temperatuur van -30°C
  5. Na ruim 30 minuten worden de bedieningen weer uit de klimaatkast gehaald en krijgt u weer de reactietijd te zien.
  6. De test wordt nogmaals herhaald bij een temperatuur van -35°C

Heeft u vragen of opmerkingen over deze test? Of wilt u meer weten over onze afstandsbedieningen die specifiek voor coldstore en extreme kou geschikt zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op!