In de spotlight: stagiair Mike

Stagiair boort gaten

Tyro Remotes vindt het belangrijk dat leerlingen de kans krijgen om werkervaring op te doen binnen de branche waarin ze de opleiding volgen. Elk jaar zijn er diverse studenten van de opleiding Elektrotechniek die bij ons stage lopen in de productiehal. Wij vragen aan het eind van hun stageperiode naar hun ervaring.

Wie is Mike en wat is je opleiding?

Ik doe de opleiding Elektrotechniek MBO 4 aan het ROC in Almelo. Ik ben 20 jaar en woon in Vasse. Ik ben bijna klaar met mijn stage van een half jaar.

Ik wilde vroeger graag al dingen “uitvinden”, dat leek mij leuk. De interesse in Elektrotechniek kwam echter pas echt toen we op de vrijdagmiddag op school in de werkplaats leuke opdrachten gingen doen. Na wat opendagen afgestruind te hebben, koos ik voor Elektrotechniek.

Wat heb je geleerd bij Tyro Remotes?

Het werken in een bedrijf is natuurlijk heel wat anders dan op school dingen leren. Het was leuk om mee te maken dat de hele productie hier gebeurde; bij sommige bedrijven gaat het alleen om assembleren of in de werkplaats wat ondersteunen. Hier mocht ik zelfstandig taken oppakken en kan ik zelf kiezen wanneer ik wat doe.

Hoe vond je de stage gaan?

De stage ging erg goed, het was leuk om te doen en het is ook mooi dat ik hier nog even door kan voor vakantiewerk. Ik zat wel in een wat gekke periode, omdat Tyro middenin een verbouwing en verhuizing zat. Mijn stage was dus niet alleen elektrotechnisch gerelateerd; regelmatig heb ik hier en daar wat bij gesprongen.

Wat ik erg leuk vond om te doen was het meelopen bij engineering. Ik had een stageopdracht om klant specifieke software te maken. Het was iets compleet nieuws voor mij en interessant om van dichtbij te zien.

Wat zijn je toekomstplannen?

Mijn ouders hebben een bedrijf in veehouderij; ik wil daar graag in verder. Het is mijn bedoeling om na deze opleiding verder te gaan met HBO agrarisch ondernemerschap dierveehouderij. Mijn bedoeling is om de aankomende jaren wel te blijven werken in elektrotechnisch gerelateerde functies.