Caravans inparkeren met Tyro afstandsbediening

Transportwagen om caravans mee te trekken

In de logistieke sector is het niet meer dan normaal om het beschikbare oppervlak zo goed mogelijk te benutten. Bij het stallen van caravans is dit niet minder. Voor het stallen van caravans maakt Arendse Beheer Caravanstalling gebruik van een elektrotrekker waarop een draadloze afstandsbediening van Tyro is gemonteerd.

Verhagen Elektrotrekker

De elektrotrekker V-Move XL van Verhagen Leiden wordt standaard niet met een afstandsbediening geleverd. De eigenaar van de caravanstalling kwam er al gauw achter dat dit efficiënter moest kunnen. Bij het achteruit inparkeren van de caravan is de ruimte achter de caravan beperkt en schade aan plaatwerk snel gemaakt.

Om dit te voorkomen werd er ruim voor de tijd gestopt om achter de caravan te kijken hoever men nog naar achteren kan rijden. U begrijpt hoeveel tijd het kan kosten om telkens heen en weer te moeten lopen om zo elke centimeter te benutten. Het idee om een draadloze afstandsbediening op de elektrotrekker te monteren was dan ook al snel geboren. Henk Arendse nam contact op met de specialisten van Tyro Remotes en gezamenlijk is er gekeken naar een maatwerk oplossing.

caravan afstandsbediening

Elektrotrekker voorzien van afstandsbediening

Het inbouwen van de ontvanger met afstandsbediening was erg eenvoudig en de werking zelfs boven verwachting. Men rijdt de caravan eerst tot ongeveer een meter op de goede plek en pakt dan de afstandsbediening om de caravan op de centimeter nauwkeurig te parkeren. Met de vier functietoetsen op de Sedna afstandsbediening kan Arendse niet alleen de caravans naar voren en achter rijden; ook de mast kan in hoogte versteld worden. De bediening reageert binnen enkele milliseconden wat erg vertrouwd voelt.