Tyro support Team Polar met autonoom onderzoek op Antartica

Tyro support Team Polar met autonoom onderzoek op Antartica

Tyro Remotes maakt als producent van hoogwaardige industriële afstandsbedieningen de wereld graag een stukje duurzamer. Niet alleen bij de ontwikkeling van onze producten staan wij stil bij dit thema, wij ondersteunen ook verschillende projecten op dit gebied.

Een voorbeeld is dat van Team Polar. Een ambitieus studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Zij hebben als doel om gevaarlijke expedities op Antarctica, duurzamer, veiliger en betaalbaar te maken. Hiervoor ontwikkelen zij een speciaal voertuig dat uitgerust wordt met onze unieke draadloze noodstop; de Indus 1S/Gemini 1S.

Uitdagende omstandigheden

Op dit moment is het uitvoeren van klimaatonderzoek op Antarctica vooral erg avontuurlijk en kostbaar. De kosten voor de toevoer van brandstof zijn enorm. Daarnaast beperken het koude klimaat en het ruwe terrein van Antarctica de actieradius binnen het onderzoeksgebied enorm.

De grenzen autonoom verleggen

Om de huidige grenzen te verleggen ontwikkelt Team Polar een autonoom voertuig dat werkt op zonne-energie. Dit maakt de expeditie veiliger en duurzamer. Doordat het voertuig moet kunnen rijden zonder fysieke bestuurder en rijdt op Zonne-Energie is de actieradius in theorie oneindig! Hierdoor kunnen grenzen verlegd worden. Wat voorheen fysiek niet mogelijk was, wordt door dit speciale voertuig mogelijk gemaakt!

Proof of concept

Om dit te realiseren wordt er met behulp van verschillende partners zoals Tyro een prototype gebouwd. Dit voertuig is gebaseerd op een ATV (Quad), om de mogelijkheden van de autonome besturing en zonne-energie te demonstreren. Wanneer dit concept succesvol is zal er later een winter- en sneeuwtest worden uitgevoerd in Noorwegen, waarna de definitieve versie voor Antarctica gebouwd zal worden.

Draadloze noodstop

Om de zelfrijdende autonome capaciteiten veilig te kunnen testen wordt het voertuig uitgerust met een draadloos noodstop systeem van Tyro Remotes, bestaande uit een Indus 1S zender en Gemini 1S ontvanger.

Met deze slimme veiligheidsoplossing met extreem snelle reactietijd, is de noodstopknop altijd paraat, en kunnen kostbare secondes bespaard worden. Dit is noodzakelijk om de veiligheid van het team te garanderen en schade aan het voertuig te voorkomen.

Meer weten over Team Polar of onze draadloze noodstop?
www.teampolar.org / www.draadloze-noodstop.nl

Indus/Gemini 1S set