Veiligheid op zee bij hoge krachten

Veiligheid op zee bij hoge krachten!

De producten van Tyro Remotes zijn te vinden op allerlei unieke plekken, zo ook midden op zee. Wij hebben via een draadloos M2M systeem bijgedragen aan een uniek transport van een 8.100 ton wegend stalenframe. Dit zogenoemde Jacket is vanaf de Noordzee richting de kust vervoerd voor recycling.

Het grootste offshore-constructieschip ter wereld, de Pioneering Spirit van Allseas, heeft het stalenframe van een platform uit zee getild en richting de kust van de Shetland Islands vervoerd. Aangekomen bij de kade moest het 83 meter hoge frame nog aan land. Hiervoor is het frame vanaf de Pioneering Spirit verplaatst op een platte bak, de ‘Iron Lady’. Deze overslag gebeurde vanaf het schip via krachtige Strand Jacks die op Iron Lady geplaatst waren. Vervolgens is het frame het laatste stukje naar wal gevaren en de kade op geschoven.

© Lerwick Port Authority/Shetland Flyer Aerial Media:

Safety first

Tijdens deze operatie was het belangrijk om de Strand Jacks automatisch op afstand uit te kunnen schakelen in geval van overbelasting. De gebruikte Strand Jacks waren dermate sterk dat bij te hoge krachten de lieren van de Pioneering Spirit uit hun fundatie zouden kunnen worden getrokken. Voor extra zekerheid is er gebruik gemaakt van een Tyro M2M systeem ter ondersteuning van de veiligheidssystemen.

De perfecte set voor op zee

Twee schepen met kabels verbinden op zee is uitdagend. Er is daarom gekozen voor een draadloos systeem bestaande uit twee Auriga units in een M2M verbinding. De perfecte installatie voor deze klus dankzij de stof- en spatwaterdichte behuizing en een goed bereik.

Draadloze M2M oplossing

M2M staat voor Machine to Machine. Een oplossing waarbij een signaal tussen twee installaties wordt verstuurd zonder dat er menselijke acties benodigd zijn. Een M2M set bestaat net als een reguliere set uit zender en ontvanger unit. De zender was gekoppeld op de output van het Overall Safety System op het hoofdschip, terwijl de ontvanger was verbonden met de Strand Jacks op het binnenschip. Wanneer er een te hoge belasting zou zijn gemeten zou het lieren automatisch stopgezet zijn dankzij de draadloze verbinding.

Meer weten over onze M2M oplossingen of draadloze industriële afstandsbedieningen?