In de spotlight: stagiair Petros

Stage elektrotechniek Almelo

Tyro Remotes vindt het belangrijk dat leerlingen de kans krijgen om werkervaring op te doen binnen de branche waarin ze de opleiding volgen. Elk jaar zijn er diverse studenten van de opleiding Elektrotechniek die bij ons stage lopen in de productiehal. Dit is het begin van een serie waarin wij de stagiair of stagiaire vragen naar zijn/haar beleving.

Wie is Petros en wat is je opleiding?

Ik ben Petros, 18 jaar en volg de opleiding Elektrotechniek aan het ROC in Almelo. Vandaag is mijn laatste dag als stagiair bij Tyro Remotes.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

Als kind vond ik het al heerlijk om allerlei elektronica uit elkaar te halen, computers te openen en kijken hoe alles in elkaar zat. Tijdens een open dag bij het ROC mochten we ook met printen werken, dat was erg leuk. Ik heb er nog steeds geen spijt van dat ik deze opleiding gekozen heb.

Wat heb je geleerd bij Tyro Remotes?

Ik heb vooral geleerd om zelfstandig te werken. Wat ik nog niet kon voordat ik bij Tyro kwam was hete lucht solderen. Hiermee kun je bijvoorbeeld bij het repareren van een afstandsbediening de SMD-componenten desolderen zodat je deze kunt vervangen.

Welke verwachting had je voordat je bij Tyro Remotes kwam?

Je kijkt op de website wat voor een soort bedrijf het is en daar krijg je een bepaald beeld bij. Ik dacht zelf dat er grote machines zouden staan in een hal waar alles zelf gefabriceerd werd. De behuizingen en de printplaten worden echter door andere bedrijven aangeleverd zodat deze hier samengesteld worden.

Hoe vond je de stage gaan?

Ik heb een hele leuke stage gehad. Er is een ontspannen en goede sfeer in de productiehal en ook bij de rest van Tyro.

Wat is het leukste wat je gedaan hebt?

Het leukste is om helemaal zelfstandig een klantorder samen te stellen. Zodra de afstandsbediening klaar is, moet je deze dan configureren, programmeren en testen. Als het dan blijkt dat je het helemaal goed hebt gedaan dan geeft dat wel voldoening.

Wat vond je echt niet leuk om te doen?

Op enkele handzenders moest ik dopjes plaatsen. Dit zijn harde dopjes wat lastig is om te monteren. Dat vond ik echt niks aan om te doen.

Wat zijn je toekomstplannen?

Na mijn MBO wil ik de HBO gaan doen en dan aan het werk. Het zal zeker een baan in de elektrotechniek worden.