Pallet shuttle systeem met draadloze afstandsbediening

pallet shuttle systeem

Magazijnoppervlakte is kostbaar. Met zo min mogelijk ruimte, zoveel mogelijk opslaan is het devies. Shuttlesystemen benutten het beschikbare magazijnoppervlak optimaal en bieden ongeëvenaarde toegankelijkheid van de pallets. De heftruckchauffeur bedient de shuttles met een afstandsbediening.

Pallet shuttlesysteem op afstand bestuurd

Voor een specialist in magazijnopslag- en stellingsystemen levert Tyro Remotes een draadloze afstandsbediening voor de besturing van een pallet shuttle-systeem. Het pallet shuttlesysteem van onze klant is een efficiënt opslagsysteem voor pallets, dat bestaat uit een speciaal ontworpen stelling en één of meerdere mobiele shuttles.

Laden en lossen zonder menselijke tussenkomst

Zo’n shuttle is een karretje werkend op batterijen, dat op rails de opslagkanalen inrijdt voor het laden en lossen van pallets. De taken die de shuttle moet uitvoeren, worden door de heftruckchauffeur met behulp van een Tyro Libra afstandsbediening doorgegeven. Dit is een efficiënt systeem; terwijl de shuttle bezig is met het laden en lossen van de pallets, kan de heftruckchauffeur andere taken uitvoeren.

Ruimte goed benutten

Om optimaal gebruik te maken van de opslagruimte, zijn de stellingen strak tegen elkaar geplaatst. Een heftruck past hier niet tussen, en dat hoeft ook niet. De palletshuttles hebben geen brede rijpaden nodig en schieten met hoge snelheid tussen de stellingen door. Zo kan alle ruimte in het magazijn daadwerkelijk als opslag ingezet worden.

Afstandsbediening palletshuttle

De heftruckchauffeur heeft een Tyro Libra afstandsbediening die in een houder op de heftruck gemonteerd is. Met deze Libra handzender selecteert hij de gewenste shuttle(s) en geeft vervolgens aan wat deze shuttle moet doen.

Storingsmelding op display

Als er een storing optreedt in de palletshuttle, zendt de full-duplex Aquila transceiver (gemonteerd op de shuttle) een signaal richting de Libra handzender, die de storingsmelding weergeeft op het LCD-display.

Maatwerk in draadloos besturen

Naast het selecteren en aansturen van de palletshuttles, beschikt het systeem over talloze optionele gebruikersinstellingen, die via de afstandsbediening eenvoudig zijn in te stellen. Enkele daarvan zijn vergrendeld met een pincode. Zo is bijvoorbeeld het ’thuisstation’ van de palletshuttle te wijzigen, maar heeft niet iedere medewerker hier bevoegdheid toe. Door dit soort installatiefuncties in de afstandsbediening op te nemen, zijn deze altijd voorhanden indien nodig.