Besturing van 48 roldeuren door 35 heftrucks

Roldeur afstandsbediening

In een grote fabriek werd een oplossing gezocht voor het draadloos op afstand bedienen van 48 roldeuren. De 35 heftruckbestuurders op het fabrieksterrein moesten voorheen steeds van hun heftruck afstappen om de deuren te openen. Met het draadloze radiografische besturingsysteem van Tyro Remotes is dit verleden tijd!

Bestand tegen grote temperatuurverschillen

Zonder van de heftruck af te hoeven komen, kunnen de heftruckbestuurders de deur(en) met een druk op de knop van de afstandsbediening openen en sluiten. Dit alles bij wisselende temperaturen; van ca. -25°C in koel-/vriesruimtes tot wel 40°C in machinekamers.

Afstandsbediening met display

Iedere heftruckbestuurder heeft een eigen Pyxis afstandsbediening voorzien van een display die bestand is tegen extra lage temperaturen, om de deur te selecteren via de overzichtelijke menustructuur op het LCD-scherm van de afstandsbediening. Deze wordt in de (carkit)houder gezet die op de heftruck is bevestigd, zodat de zender altijd op de heftruck aanwezig is.

Voedig via heftruck

De voeding van de zender geschied via de accu van de heftruck. De zender hoeft dus nooit van de heftruck te worden genomen. Zoekraken, lege batterijen en schades zijn hiermee nagenoeg uitgesloten.

Industriële ontvanger

Iedere deur heeft daarnaast een eigen radiografische ontvanger. Deze configuratie is al bij 48 deuren en tegelijkertijd 35 heftrucks toegepast.