In de spotlight: stagiaire Gisela

Tyro Remotes vindt het belangrijk dat leerlingen de kans krijgen om werkervaring op te doen binnen de branche waarin ze de opleiding volgen. Elk jaar zijn er diverse studenten van de opleiding Elektrotechniek die bij ons stage lopen in de productiehal. Wij vragen aan het eind van hun stageperiode naar hun ervaring.

Wie is Gisela en wat is je opleiding?

Mijn opleiding is middenkader engineering elektrotechnicus en volg deze opleiding op het ROC van Twente in Almelo. Ik ben 19 jaar en technisch aangelegd.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

Ik had altijd al belangstelling voor de techniek gehad. Om die reden heb ik op het voortgezet onderwijs de technische richting gekozen. Ik moet zeggen dat ik het erg leuk vind.

Wat heb je geleerd bij Tyro Remotes?

Ik heb heel veel verschillende dingen geleerd. Iets wat bijvoorbeeld nieuw voor mij was, is het solderen met een föhn; een voor mij nieuwe techniek wat erg leuk is om te kunnen. Hier kun je ook mee desolderen als dat nodig mag zijn.

Welke verwachting had je voordat je bij Tyro Remotes kwam?

Mijn neef heeft in het verleden ook stagegelopen bij Tyro en later ook vakantiewerk gedaan. Hij vertelde leuke dingen over zijn tijd en dat was voor mij aanleiding om ook te proberen bij Tyro stage te komen lopen.

Hoe vond je de stage gaan?

Het ging heel goed, mijn stagebegeleider is erg tevreden en ik heb een ruime voldoende voor mijn stageverslag.

Wat is het leukste wat je gedaan hebt?

Er is niet per sé één ding wat het leukste was. Dat wat ik kon was over het algemeen erg leuk.

Wat vond je echt niet leuk om te doen?

Natuurlijk zijn er altijd minder leuke dingen die moeten gebeuren. Het maken van kabel/stekker assemblies die later toegevoegd worden bij de ontvangers was iets wat ik niet echt leuk vond om te doen.

Wat zijn je toekomstplannen?

Ik wil na deze MBO-opleiding verder naar het HBO.