Slagboom voorzien van industriële afstandsbediening

slagboom met afstandsbediening

Wolfskuil is een oude volkswijk in stadsdeel Nijmegen-Oud-West. Het gebied ten noordoosten van de Nieuwe Nonnendaalseweg is gebouwd in de jaren ’10 en ’20 van de vorige eeuw. De openbare ruimte kenmerkt zich hier door een aantal grotere lanen en kleinere woonstraten en pleinen. Deze lanen volgen de structuur van oude veldwegen.


Reconstructie van een laan

In samenspraak met bewoners aan de laan heeft gemeente Nijmegen besloten voor een totale herinrichting van de straat. Er wordt riolering vervangen en de gehele straat wordt voorzien van vrij liggende fietspaden. Ook worden alle bomen vervangen.

In de ruim drie maanden moet het echter mogelijk blijven dat bussen en hulpdiensten kunnen blijven rijden over deze laan. Er zijn daarom verkeersregelaars aanwezig die toegang moeten verschaffen terwijl het voor andere afgesloten is. Verhuurbedrijf Vioss levert daarom slagbomen die speciaal voor deze toepassing voorzien zijn van een ontvanger met afstandsbediening zodat op een afstand van 350 meter de slagboom bediend draadloos kan worden.

Eenvoudig maar doeltreffend

De slagbomen zijn voorzien van een Hydrus ontvanger. Ze worden bediend met de 2-kanaals afstandsbediening Lyra. Hoewel heel wat slagbomen op afstand bediend kunnen worden is de afstand van 350 meter zonder draad niet voor elke bediening weggelegd. Deze aanpassing zorgt er niet alleen voor dat de verkeersregelaars efficiënt kunnen werken, maar ook dat bussen én hulpdiensten geen vertraging oplopen.