Besturing boomstam aanhangwagen met kraan

Boomstamwagen besturen

Eén van onze klanten, een producent van aanhangwagens voor boomstammen, vroeg ons een veilige afstandsbediening te ontwikkelen voor gebruik in de bossen. Daarbij was vereist dat de afstandsbediening zowel de functies van de boomstam-aanhanger als die van de kraan én de boslier kon bedienen.

Probleemloos op dezelfde frequentie

Bovendien moest deze bediening probleemloos kunnen functioneren naast andere afstandsbedieningen met dezelfde functie – bij voorkeur op dezelfde frequentie.

RTT Syteem

Tyro Remotes ontwikkelde voor deze klant het RTT-systeem, ofwel het ‘Random Transmission Technology System’. Hiermee is het mogelijk om meerdere radiografische systemen probleemloos tegelijkertijd naast elkaar te gebruiken. De dataoverdracht tussen zender en ontvanger wordt zo geconfigureerd dat de kans op interferentie nihil is.

Veilig naast elkaar werken

Aanvullend wordt de Pyxis afstandsbediening beveiligd met een unieke ID Safety Code. Zenders zonder dit unieke serienummer kunnen onmogelijk contact maken met de ontvanger. Hierdoor kan veilig naast elkaar gewerkt worden, zonder het risico dat de radiografische ontvanger wordt aangestuurd door de verkeerde zender.

Toepasbaar in vele sectoren

Het RTT-systeem is speciaal ontwikkeld voor de bosbouw, maar is natuurlijk ook in alle andere sectoren toepasbaar.