Bouwmachines van BMS gebruiken Tyro afstandsbediening [video]

Betonmachine van BMS voorzien van afstandsbediening

Vanuit Duitsland levert BMS bouwmachines naar meer dan 30 landen. De bouwmachines die zij fabriceren zijn geschikt voor het verpompen van bulkgoederen zoals bijvoorbeeld zand of beton. De diverse betonmachines worden geleverd met een afstandsbediening van Tyro Remotes.

Waar moet een afstandsbediening voor betonpompen aan voldoen?

Een afstandsbediening die in de betonindustrie gebruikt wordt moet aan verschillende eisen voldoen. Niet alleen heeft de bouwomgeving waarin het gebruikt wordt invloed op het ontvangst, maar ook het beton zelf kan negatief effect hebben op het bereik van de zender en ontvanger. Daarnaast moet het bediend kunnen worden met werkhandschoenen en zodra de afstandsbediening in de beton valt wordt verwacht dat het gewoon zijn werk kan blijven doen.

werkhandschoenen-betonpomp-afstandsbediening
In de betonindustrie is het vereist dat een afstandsbediening te bedienen is met werkhandschoenen.

BMS gebruikt voornamelijk twee type afstandsbedieningen. Voor eenvoudige functies wordt de Musca in combinatie met de Aquarius ontvanger gebruikt. Voor de wat uitgebreidere machines wordt de Corvus / Pavo gebruikt. In tegenstelling tot de Musca-zender, ontvangt de Corvus een signaal terug dmv een buzzer en led’s zodra één van de toetsen een functie aangestuurd heeft. Bij de Corvus bediening hebben wij specifieke iconen op de toetsen aangebracht om de verschillende functies te verduidelijken.

Hieronder een video van BMS waarin de toepassing vertoond wordt van beide afstandsbedieningen. De beelden zijn van BMS en zijn door ons samengevoegd: