Chris vertelt over zijn ervaring met Tyro Remotes

Afstandsbediening voor Tatra Overland truck

Chris Tyler is enkele jaren geleden een project gestart waarin hij een Tatra-truck ombouwt tot een Overland Truck. Een Overland Truck is bedoeld om mee te reizen en doorgaans voorzien van allerlei comfort. Een camper maar dan in het formaat van een vrachtwagen.

Tatra liefhebber

Tatra is een Tsjechisch auto -en vrachtwagenmerk dat al sinds 1919 actief is onder deze naam. Chris, een echte liefhebber van Tatra trucks, houdt bij het ombouwen van de truck een blog bij (in het Engels). Hierin vertelt hij waar hij tegenaan loopt en hoe hij verschillende zaken oplost. Erg interessant om te lezen.

Tatra Overland Truck

Wij kwamen een blogpost van hem tegen waarin hij zijn ervaring met Tyro Remotes deelde. Met toestemming van Chris delen wij graag een-op-een zijn ervaring met u:

Afstandsbedieningen voor lieren

Het is slechts een klein ding, maar de afstandsbedieningen voor de lier zijn de moeite van het vermelden waard. Ik gebruikte eerder altijd “Lodar” afstandsbedieningen voor mijn lierprojecten, maar toen ik contact met hen opnam was de aardige dame waarmee ik te maken kreeg vervangen voor een geheel nieuwe werknemer met een “take it or leave it” mentaliteit. Blijkbaar was ik mijn “korting verloren” omdat ik al een tijdje niet meer bij ze gekocht had waarbij ze ook de prijzen nog eens drastisch verhoogd hadden. Ze rekenen ook nog eens extra voor eenvoudige wijzigingen in de software.

Toen kwam ik het Nederlandse bedrijf “Tyro Remotes” tegen. Compleet anders, zeer behulpzaam om te mogen leveren, berekende niets extra’s voor aangepaste software, geen extra kosten voor aangepaste knoppen en ze plaatsten zelfs het logo van de truck op de afstandsbediening zonder extra kosten. Daarnaast worden hun afstandsbedieningen geleverd met houders en zijn ze oplaadbaar. De prijs eindigde vergelijkbaar met die van Lodar, maar voor een veel beter product en met een veel betere mentaliteit.

Het draadloze systeem heeft 6 knoppen: Aan, Uit, Lier in, Lier uit, Vrijloop en Spoellamp. De vrijloop -en lichtknoppen zijn flip/flip modus (druk aan, druk uit).

Ik heb hetzelfde systeem gebruikt voor zowel de voorlier als de achterlier (één voor elke lier).

Waterdichte ontvanger in een Tatra truck
Hier is de set voor de achterlier geïnstalleerd. Omdat ze volledig waterdicht zijn kun je ze ondersteboven installeren, zodat ik de antenne vrij kan houden van metaalwerk.