Vacuümliften hebben grote aantrekkingskracht

afstandsbediening vacuumlift

Niet op het vrouwelijk schoon maar op lange stalen buizen. Deze buizen worden voor vele doeleinden toegepast; denk aan watervoorzieningen, riolering of een olieleiding. De buizen worden verplaatst met een zware kraan. Onderaan deze kraan hangt de vacuümlift die de machinist met zijn afstandsbediening aanstuurt.

Toepassingsgebied vacuümlift

Vacuümliften zijn er in diverse groottes, van een simpel hulpmiddel in een werkplaats tot de grote units zoals hierboven afgebeeld. Op deze grote vacuümlift zit een kleine dieselmotor waardoor de unit zelfverzorgend is en door diverse machines opgepikt kan worden. De liften worden ingezet bij de productie, opslag & transport en bij het leggen van de uiteindelijke leiding.

Industriële afstandsbesturing

Een Nederlandse producent van deze vacuümheffers zet diverse types afstandsbedieningen in om de lift aan te sturen. Afhankelijk van het model en de klantwens. Een aantal zaken zijn veelvoorkomend; bijvoorbeeld de tweehandsbediening tijdens het lossen. Deze optie voorkomt dat men per ongeluk kan lossen terwijl het geheel nog in de lucht hangt.

Drukbewaking

De meeste systemen zijn duaal uitgevoerd, zodat de kraanmachinist terugmelding op de handzender krijgt over eventuele storingen. De vacuümdruk wordt bijvoorbeeld continu bewaakt. Op het LCD scherm van de afstandsbediening wordt weergegeven dat de druk OK is. Wanneer de vacuümdruk onder de 70% komt, wordt de machinist hier zowel visueel als auditief voor gewaarschuwd via een melding op de afstandsbediening en het loeien van een buzzer (signaaltoon). De gebruiker dient het geheel vervolgens zo spoedig mogelijk aan de grond te zetten. Door de wegvallende druk is er immers een kans dat hij zijn lading verliest.

Draadloos bedieningspaneel

De Tyro handzenders worden als bedieningspaneel in de machine meegenomen. Dat betekent: geen bekabeling langs de giek van de kraan; makkelijk over te zetten naar een andere machine; direct ‘opgestart’ en te bedienen tijdens opladen; veiliger doordat de gebruiker in de cabine melding krijgt als er zich een storing voordoet.

Zoekt u een oplossing om een separate machine in uw besturing of instrumentarium op te nemen? Overweeg een radiografisch systeem van Tyro Remotes en laat u adviseren.