Afstandsbediening voor elektrische hefwagen

Ook in de uitvaartbranche loopt men soms tegen logistieke problemen aan. Zo is het dragen van een grafkist erg zwaar werk en moet dit altijd door meerdere mensen gedaan worden. Daarnaast zorgt het regelmatig voor blessures bij werknemers. Voor dit probleem zocht Datema Electronics een oplossing. Zij ontwikkelden een elektrische hefwagen waardoor de kist niet meer door mankracht gedragen hoeft te worden en dit werk door minimale inzet gedaan kan worden.

Fysieke klachten

De kistdragers kampten vaak met fysieke klachten zoals rugletsel en pijn in de schouders. Niet zo vreemd als je bedenkt dat een kist gemiddeld 120 -130 kg weegt. Met de elektrische hefwagen is het nu zelfs mogelijk om een kist op 1,65 meter hoogte te krijgen en zijn deze problemen verleden tijd.

Hoe werkt de hefwagen?

De hefwagen wordt in beweging gebracht door een elektromotor. Met behulp van de Tyro afstandsbediening is het mogelijk om het plateau van de wagen op hoogte te brengen waarna de voorste rol op afstand in beweging gebracht kan worden. Hiermee kan de kist van de hefwagen gerold worden en op dezelfde manier er weer op.

Onze oplossing

Voor de hefwagens gebruikt Datema zowel 4-voudige Sedna als de 6-voudige Musca afstandsbediening van Tyro Remotes. Afhankelijk van de benodigde functies wordt hierin een keuze gemaakt. Beiden worden in combinatie met onze waterdichte Aquarius ontvanger gebruikt. De afstandsbedieningen kunnen opgeborgen worden in de bij te leveren houder, heel praktisch!