Afstandsbediening volautomatische laad- en losvloer

draadloze bediening laadvloer

Bewegende laadvloeren hebben het wegtransport ingrijpend veranderd. Zo maakt de bewegende laadvloer het mogelijk dat de chauffeur zelf zijn lading kan lossen. De noodzakelijke spierkracht wordt overgenomen door de techniek. De laadvloer wordt op afstand bediend met de Tyro Sedna handzender.

Meer bewegingsvrijheid

Tijdens het lossen is goed zicht op het werk noodzakelijk en moet de chauffeur dus aan de achterzijde van de trailer staan. De Tyro Sedna afstandsbediening zorgt voor de benodigde bewegingsvrijheid.

Populair in de recyclingswereld

In de recyclingswereld wordt de bewegende vloer bijzonder veel toegepast. De trailer wordt met een shovel gevuld, waarna de chauffeur op de plaats van bestemming zelf de lading lost. Hierbij is te denken aan: houtsnippers, metaalsnippers, compost, potgrond etc.

Pallet- en stukgoedvervoer

Naast bovengenoemde losgestorte bulkgoederen wordt de zogeheten pallet shuttle eveneens ingezet voor pallet- en stukgoedvervoer. Neem bijvoorbeeld het transport van bierkratten. Er gaan 75 bierkratten op één europallet. Dankzij de bewegende vloer hoeft de distributiechauffeur deze nu niet meer met een pallettruck uit de oplegger te sleuren, waardoor de rug van de chauffeur ontzien wordt.

Waterdichte behuizing

Op het eerste gezicht lijkt deze toepassing vrij eenvoudig. Er worden hier echter hoge eisen gesteld aan de afstandsbediening. Zo komt de ontvanger bijvoorbeeld vlak achter de spatborden van de trailer te hangen. Dat betekent dat de elektronica in weer en wind én in de spray van de spatborden wordt gemonteerd. De 100% waterdichte Tyro Aquarius ontvanger is hier ideaal geschikt voor. Het is onze enige ontvanger die direct gemonteerd kan worden, zonder dat deze eerst in een beschermende behuizing moet worden ingebouwd.

E4 certificering

Uiteraard dient de afstandsbediening over het E4 certificaat te beschikken om een ongestoorde werking van het systeem te garanderen en om ingezet te mogen worden op de openbare weg.

Met meerdere systemen ongestoord naast elkaar werken

Door de besturingssystemen van deze voertuigapplicatie uit te rusten met Tyro’s RTT techniek is een ongestoorde werking van meerdere systemen naast elkaar te garanderen. In de praktijk komt het natuurlijk regelmatig voor dat er meerdere trailers naast elkaar staan te lossen.