Mestpomp met vulstation op afstand bediend

mestpomp m2m

Mest mixen, overpompen, oppompen en afscheiden (van bijvoorbeeld stenen). Het gebeurt praktisch allemaal op het erf voordat de drijfmest uitgereden wordt. Met radiografische M2M techniek zijn deze processen volledig geautomatiseerd. Een gespecialiseerde Duitse machinebouwer voegde er nog een vulstation aan toe.

Geautomatiseerd vulproces met draadloze afstandsbediening

Het vulstation is zowel stationair op het erf, als mobiel op het land in te zetten. Deze agrarische applicatie bestaat uit een pomp die de mest uit de put oppompt en de tank vult, en een afscheider die de mest filtert. Met een draadloze M2M afstandsbediening is het vulproces volledig geautomatiseerd.

Mestpomp op afstand inschakelen

Wanneer de veehouder met de lege tank bij zijn vulstation aankomt, dokt hij de zuigarm van de mesttank aan de mestpomp. Vervolgens activeert hij de mestpomp met de afstandsbediening. Hij kan er nu met een gerust hart bij weglopen.

Draadloze communicatie tussen zender en ontvanger

Zodra de giertank vol is, wordt via de vlotter een inputsignaal gegeven aan de M2M zender die op de mesttank gemonteerd is. Deze stuurt vervolgens geheel automatisch én draadloos een signaal naar de M2M ontvanger die aan de pomp gemonteerd is. Daarmee wordt de pomp automatisch uitgeschakeld.

Geen onderhoudsgevoelige kabels

Zonder lastige of kwetsbare bekabeling wordt het hele vulproces draadloos mogelijk gemaakt. Dat levert de gebruiker de nodige tijdsbesparing op, aangezien hij nu niet zelf het vulproces hoeft te bewaken.

Aquarius M2M systeem

Het Aquarius M2M systeem van Tyro is bijzonder geschikt voor deze toepassing aangezien de elektronica van het systeem 100% beschermd is tegen de inwerking van vocht, vuil en ammoniak dampen. Dit maakt het draadloze radiografische besturingssysteem erg populair en verschillende sectoren.