Hydraulische loopplank met afstandsbediening

Loopplank draadloos besturen

In de maritieme sector worden de draadloze besturingssystemen van Tyro Remotes vooral ingezet voor autolaadkranen, zoeklichten en ankerlieren. Zo nu en dan mogen we echter ook de wat exclusievere jachten beleveren. In dit geval een afstandsbediening voor een hydraulische gangway, ookwel passarel of loopplank genoemd.

Gangway draadloos bedienen

De hydraulische gangway wordt vanaf de brug draadloos bediend met een Tyro afstandsbediening. Met de vier functietoetsen op de compacte, vochtbestendige Musca afstandsbediening worden twee hydraulische cilinders aangestuurd, die de loopplank zijwaarts bewegen en deze in- en uitschuiven.

Geen kabels

De met MOSFET uitgangen uitgevoerde Aquarius ontvanger heeft een bereik tot maximaal 700 meter, waardoor deze overal op het schip te plaatsen is. Zo hoeven er geen (lange) kabels te worden gelegd, wat zowel uit veiligheidsoogpunt als kostentechnisch de meest voordelige oplossing is.

Reflectie van radiogolven

Daarnaast komt de grote reikwijdte ook van pas tijdens het gebruik; in omgevingen met grote hoeveelheden staal kan namelijk reflectie van de radiogolven optreden, waardoor het bereik van het systeem afneemt. De 700 meter reikwijdte van het systeem is echter ruim genoeg om dit probleem te ondervangen.