Veilig afmeren met de Quick-release Mooring Hook

quick release afstandsbediening

De ‘Quick-release Mooring Hook’ is een boldersysteem voor het veilig en eenvoudig afmeren van schepen. De afmeerhaak wordt bestuurd met een afstandsbediening waarmee de trossen op afstand gelost worden. De tweehandsbediening (2 knoppen tegelijk indrukken) voorkomt dat het systeem zich per ongeluk opent.

Trossen lossen met afstandsbediening

De bootmannen bedienen de installatie op afstand met een Tyro Pyxis afstandsbediening. Daarmee worden de trossen vanaf het schip of vanaf de kade op afstand gelost. Het lossen gebeurd door het ‘inklappen’ van de haak. De ’tweehandsbediening’ voorkomt dat het system zich per ongeluk opent.

Uitvoerig getest en gecertificeerd

Het systeem is speciaal ontworpen om veiligheid op olie-, gas-, chemische- en graanterminals te garanderen. Alle haken zijn getest op 3.000 kN hydraulische testbanken en voorzien van de benodigde veiligheidscertificaten. Het radiografische deel is voorzien van het EMC-e4 certificaat dat beïnvloeding door andere invloeden dan die van de bijbehorende zender uitsluit.

Waterdichte radiografische ontvanger

Omdat de ontvanger 100% waterdicht is en bestand is tegen trillingen, is hij zeer geschikt voor deze maritieme toepassing.

Terugmelding op display

Wilt u ook de trekkracht van de trossen monitoren? De duplex systemen van Tyro Remotes bieden uitkomst. Door de waarden van bijvoorbeeld een loadcell als input door te geven aan de ontvanger, kunt u op de zender met LCD display, de waarde in Newtonmeters aflezen.