Efficiënt beton pompen bij hoogbouw

hoogbouw betonpompen

Bij hoogbouw moet de mortel uiteraard ook in de hoogte worden gepompt. Stel, u staat op de 5e verdieping en eigenlijk zou de pomp een tandje harder moeten draaien. Enige oplossing: even naar de pomp lopen? Natuurlijk niet! Eén druk op de knop van de afstandsbediening is voldoende. Om zeker te weten dat het gegeven commando is verwerkt, krijgt de gebruiker ook nog eens terugmelding op diezelfde afstandsbediening.

Vertalingen: English Germany France

Machines bedienen vanaf de steiger

Of we nu een betonpomp nemen of een hogedrukmachine voor gevelreiniging, één ding hebben ze gemeen: de machine staat beneden en de gebruiker boven. Voor dit soort situaties is een professionele radiografische afstandsbediening dé oplossing.

Terugmelding commando

De afgebeelde betonpomp heeft de volgende functies: aan/uit, start/stop, RPM +/ RPM – (RPM = ‘Revolutions Per Minute’ ofwel ‘aantal omwentelingen per minuut’). Wanneer de machine buiten zicht staat, is niet te zien of het gegeven commando ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt. Door alle herrie op de bouwput is dit bovendien ook moeilijk te horen.

Zekerheid door LED’s en buzzer

Het Tyro Corvus/Pavo besturingssysteem biedt hierbij uitkomst door de gebruiker terugkoppeling te geven. Iedere functietoets beschikt over een eigen LED. Als het ‘start’ commando is gegeven, verwerkt de Pavo ontvanger dit en stuurt vervolgens een signaal – bijvoorbeeld input van de dynamo – naar de radiografische Corvus handzender. De bij die functietoets behorende LED gaat branden en additioneel hoort u een buzzer (signaaltoon).

Stabiel bereik, snelle reactietijd

Waar de gebruiker ook aan het werk is, hij of zij heeft altijd de zekerheid dat het gegeven commando ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Naast de half-duplex communicatie, worden ook het stabiele bereik en de snelle reactietijd van het Corvus/Pavo systeem gewaardeerd.